Louis Latour - Beaujolais-Villages


Prijs:van € 10,95 voor € 9,95
Producent:Louis Latour
Benaming:AOC Beaujolais-Villages
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Maison Louis Latour behoort met zijn meer dan 200-jarig bestaan tot de oudste en meest gerenommeerde Bourgognehuizen. Behalve uit eigen wijngaarden betrekt Latour zijn druiven van wijnboeren waarmee men vaak al generaties lang een band heeft en die de wensen van dit huis maar al te goed kennen. Behalve in de Bourgogne is Latour ook actief in de Ardèche en de Provence, waar men inmiddels uitstekende Chardonnay, respectievelijk Pinot Noirwijnen produceert.


De Beaujolaisstreek ligt ten zuiden van de stad Mâcon en strekt zich uit tot vrijwel aan Lyon. De beste wijnen komen uit het lieflijke noordelijke deel dat bergachtiger is met een graniethoudende bodem die een ideale basis vormt voor de inheemse Gamay-druif. Ook kunnen de wijnstokken door de steilere hellingen optimaal profiteren van het zonlicht. Hier vinden we ook de 35 geselecteerde dorpen die hun wijn als Beaujolais-Villages mogen betitelen.


Smaaktypering

De Beaujolais-Villages van Louis Latour is licht van kleur en verrukkelijk fruitig met een knisperende en fijne zuurgraad, heerlijk om jong te drinken.


Toepassing

U kunt nu al van de fruitige geuren genieten. Omdat deze wijn een traditionele opvoeding heeft genoten, kunt U hem zeker ook nog 3 jaar bewaren. Serveert u de Beaujolais-Villages van Louis Latour bij typische gerechten uit de Bourgogne als slakken of Rosette de Lyon (pittige worstsoort).


Druivensoorten

Gamay.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur