Louis Latour - Bourgogne Gamay - halve fles


Prijs:van € 6,00 voor € 5,50
Producent:Louis Latour
Benaming:AOC Bourgogne Gamay
Jaartal:2016
Inhoud:0,375 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Maison Louis Latour behoort met zijn meer dan 200-jarig bestaan tot de oudste en meest gerenommeerde Bourgognehuizen. Behalve uit eigen wijngaarden betrekt Latour zijn druiven van wijnboeren waarmee men vaak al generaties lang een band heeft en die de wensen van dit huis maar al te goed kennen. Behalve in de Bourgogne is Latour ook actief in de Ardèche en de Provence, waar men inmiddels uitstekende Chardonnay-, respectievelijk Pinot Noir-wijnen produceert.


Gamay is een van de historische druivensoorten van de Bourgogne en is waarschijnlijk ontstaan in het dorp met dezelfde naam, dat slechts een paar kilometer van Beaune ligt.


Bourgogne Gamay is vanaf de oogst van 2011 een nieuwe regionale appellation. De gebruikte druiven moeten hun herkomst vinden binnen de Crus van de Beaujolais (Brouilly, Chénas, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin à Vent, Régnié). Gamay van de wijngaarden van de AOC’s Beaujolais en Beaujolais Villages, mogen binnen deze nieuwe appellation niet gebruikt worden.


Door de toevoeging van 15% Pinot Noir beschikt deze wijn over een delicate finesse.


Smaaktypering

Deze Bourgogne dankt zijn frambozenrode kleur en zijn uiterst fruitige afdronk, aan de meest edele Gamay-druiven uit het zuiden van de Bourgogne. Zijn delicate finesse dankt hij aan een kleine hoeveelheid Pinot Noir-druiven uit de Noord-Bourgogne.


Toepassing

Nu in zijn jeugd, presenteert hij zich al uitbundig. U kunt hem ook nog zeker een tijd bewaren. Zijn afdronk wordt dan nog zachter.


Druivensoorten

Gamay en Pinot Noir.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur