Louis Latour - Morgon


Prijs:van € 13,50 voor € 12,50
Producent:Louis Latour
Benaming:AOC Morgon
Jaartal:2015
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Cru du Beaujolais


Wijnhuis

Maison Louis Latour behoort met zijn meer dan 200-jarig bestaan tot de oudste en meest gerenommeerde Bourgognehuizen. Behalve uit eigen wijngaarden betrekt Latour zijn druiven van wijnboeren waarmee men vaak al generaties lang een band heeft en die de wensen van dit huis maar al te goed kennen. Behalve in de Bourgogne is Latour ook actief in de Ardèche en de Provence, waar men inmiddels uitstekende Chardonnay-, respectievelijk Pinot Noir-wijnen produceert.


Beaujolais is een algemeen bekende naam voor een ongecompliceerde rode wijn. Vaak zijn het fruitige, lichte, gemakkelijk drinkbare wijnen. Maar het Beaujolaisgebied is erg uitgestrekt en daardoor kent men zeer grote kwaliteitsverschillen. In het noordelijke deel van het Beaujolaisgebied mogen 10 dorpen hun eigen naam op het etiket van hun wijn vermelden. Gezien het specifieke karakter van de wijn uit die dorpen en de hogere kwaliteit, worden deze als Cru’s (= edel gewas) onder de naam van het dorp verkocht. 


In vergelijking met de andere Cru’s bevat de grond van Morgon veel zand en grind. De bodemstructuur van de Morgon beïnvloedt sterk het karakter van deze Cru.


Smaaktypering

Een traditionele Morgon, zoals die van Louis Latour, is zacht en vol van smaak en zal U de komende twee à drie jaar nog veel genoegen kunnen verschaffen. Hij heeft in zijn geur, smaak en afdronk iets van wilde kersen.


Toepassing

Deze stevige wijn is opgewassen tegen krachtige sauzen of sterk geurende Franse kazen. Serveert U hem niet warmer van 16°C.    


Druivensoorten

Gamay.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur