Maison Bérard - Lirac


Prijs:€ 11,95
Producent:Bérard
Benaming:AOC Lirac
Jaartal:2015
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Maison Bérard is gevestigd in Bédarrides, een van de wijndorpen binnen de appellatie Châteaneuf-du-Pape. Naast het bezit van een uitgestrekte wijngaard in deze wijngemeente koopt Maison Bérard in de omstreken wijn bij boeren waarmee vaak al generaties lang een relatie bestaat. Het bijzondere van dit wijnhuis is dat het een groot deel van zijn wijnen niet direct in de verkoop brengt, maar ze laat rijpen in grote eiken foeders van 1.000 liter, die speciaal in de Elzas voor hen vervaardigd zijn. Wijnen van Bérard komen daardoor vaak pas op de markt op het moment dat deze bij de meeste andere producenten reeds verkocht en vaak  zelfs al gedronken zijn. De wijnen brengen vaak meerdere jaren in deze foeders door, waarbij het rijpingsproces door de grote hoeveelheid wijn bij elkaar zeer langzaam en evenwichtig verloopt, hetgeen resulteert in wijnen die niet alleen een mooi rijp karakter hebben, maar ook een grote vitaliteit hebben behouden.


De wijngaarden van de Lirac liggen op de rechter Rhône-oever, grenzend aan die van Tavel en tegenover Châteauneuf-du-Pape, dat op de linkeroever ligt. De totale wijngaard telt ca 500 ha. en omvat naast de plaats Lirac de gemeenten Roquemaure, St. Laurent-des-Arbres en St. Géniès-de-Comolas. In de wijngaarden liggen vaak rolkeien. De meeste wijnen zijn rood. Ze hebben over het algemeen meer kracht dan de meeste Côtes du Rhône-Villages.


Het rendement van de wijngaard komt zelden boven de 35 hl per ha en is daarmee laag te noemen. Het gevolg is veel concentratie en een relatief hoog alcoholgehalte van 14%. De klassieke vinificatie vindt plaats in open houten vergistingkuipen en wordt gevolgd door een rijpingsperiode van enkele jaren op grote eiken foeders.


Smaaktypering

De Lirac van Maison Bérard is afkomstig uit de verschillende delen van het gebied en is een fraaie, kleurvolle, krachtige en ook complexe wijn met een zekere lieflijkheid, die alle karakteristieken van dit Provençaalse gebied in zich verenigt.


Toepassing

Begeleider van stevige, gekruide vlees- en gevogeltegerechten (zoals eend) en rijpe kazen.


Druivensoorten

Grenache, Syrah en Mourvedre.


Directe import Heeren van Heusden WijnkoopersTerug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475
Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur