Maison Bérard - Rascassas Rouge


Prijs:van € 10,00 voor € 8,50
Producent:Bérard
Benaming:AOC Côtes du Rhône
Jaartal:2015
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Maison Bérard is gevestigd in Bédarrides, een van de wijndorpen binnen de appellatie Châteaneuf-du-Pape. Naast het bezit van een uitgestrekte wijngaard in deze wijngemeente koopt Maison Bérard in de omstreken wijn bij boeren waarmee vaak al generaties lang een relatie bestaat. Het bijzondere van dit wijnhuis is dat het een groot deel van zijn wijnen niet direct in de verkoop brengt, maar ze laat rijpen in grote eiken foeders van 1.000 liter, die speciaal in de Elzas voor hen vervaardigd zijn. Wijnen van Bérard komen daardoor vaak pas op de markt op het moment dat deze bij de meeste andere producenten reeds verkocht en vaak  zelfs al gedronken zijn. De wijnen brengen vaak meerdere jaren in deze foeders door, waarbij het rijpingsproces door de grote hoeveelheid wijn bij elkaar zeer langzaam en evenwichtig verloopt, hetgeen resulteert in wijnen die niet alleen een mooi rijp karakter hebben, maar ook een grote vitaliteit hebben behouden.


Deze wijn is afkomstig van de wijngaarden in het zuidelijk deel van het Rhônedal in de directe omgeving van de stad Orange. Bekende wijndorpen zijn hier Châteauneuf du Pape, Gigondas en Vacqueyras. De bodem in dit noordelijk deel van de Provence is vrij schraal en vaak stenig. In samenhang met het vrij warme klimaat geeft dit kleurvolle en robuuste wijnen met een overwegend ferm alcoholgehalte.


Door zijn jarenlange rijping heeft deze wijn een fraaie robijnrode kleur gekregen met een licht oranjekleurige rand; de Fransen noemen dit ‘tuilé’ ofwel dakpankleurig. De geur is rijp en mild met aroma’s van gestoofd rood fruit, rozijn en kruidige hints zoals b.v. kaneel. De smaak is krachtig en vol met een zijde-achtige textuur, terwijl de zachte tannines nog duidelijk aanwezig zijn.


Smaaktypering

De druivenrassen Grenache, Mourvèdre en Syrah, die Bérard voor deze wijn gebruikt, oogst hij in en rond het gehucht Bédarrides, dat vlak bij Châteauneuf-du-Pape ligt.
Het is een robijnrode wijn met een heerlijk kruidig en vineus aroma waarin gestoofd fruit en een volle, krachtige en mooi uitgerijpte smaak, mede verkregen door lagering op grote eiken foudres.


Toepassing

Serveren bij krachtig smakende vleesgerechten of buiten de maaltijd bij een blokje kaas (16-18ºC)


Druivensoorten

Grenache, Syrah, Cinsault en Mourvedre.


Directe import Heeren van Heusden WijnkoopersTerug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475
Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur