Clos Labade Rouge


Prijs:van € 7,25 voor € 5,85
Producent:Clos Labade
Benaming:Pays d'Oc
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Het oude berggebied ‘Massif Central’ werd opnieuw omhooggedrukt toen de Pyreneeën en de Alpen werden gevormd. Het draagt verschillende namen, afhankelijk van de streek en wordt ‘Montagne Noire’, Zwarte Berg, genoemd op zijn zuidelijke hellingen. Deze berghelling bestaat uit glooiende heuvels, die lager en lager worden in de richting van de vlakte waar Carcassonne werd gebouwd, als een steunpunt tussen Toulouse en de Middellandse zee. De hellingen bieden een arme bodem en een heet klimaat en zijn voornamelijk bedekt met oude eiken en ‘garrigue’, het typische struikgewas in dit deel van Frankrijk. In deze streek werden in Middeleeuwse tijden de Catharenkastelen van Lastours gebouwd. De bodem is zeer droog, goed vochtdoorlatend en bestaat uit een mengsel van klei en granietscherven. Niet geschikt voor welk gewas dan ook, behalve voor de wijnstok, die hier zeer goed gedijt.


De oogst geschiedt geheel handmatig en de druiven worden ontsteeld. De vinificatie is traditioneel en de gisting duurt 12 dagen onder een temperatuur van 28 ºC.


Smaaktypering

Dieprode wijn met een kruidig en ook fruitig bouquet, die zich makkelijk en soepel laat drinken en impressies geeft van rijpe zwarte kersen.


Toepassing

Zeer geschikt als wijn voor alledag en voor b.v. een barbecue met goede vrienden. Aanbevolen serveertemperatuur 14-16 ºC.


Druivensoorten

Merlot.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur