Domaine Pujol-Izard Rouge


Prijs:van € 7,25 voor € 6,50
Producent:Pujol-Izard
Benaming:AOC Minervois
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Het Domaine Pujol-Izard is ontstaan uit een joint-venture van een tweetal wijndomeinen, t.w. Domaine Pujol van Jean Claude & Ives Pujol in Saint Frichoux in de Languedocstreek en het Domaine André Izard, enkele kilometers verderop in Laure-Minervois. De totale oogst van de gezamenlijke 80 ha wijngaarden wordt gevinifieerd in de kelders van Saint Frichoux.


Deze interessante wijnstreek ontleent zijn naam aan het oude Katharenstadje Minerve. Imposant gelegen in het ruige en woeste landschap op een splitsing van twee door rivieren gevormde ravijnen. De bodem van de beide wijndomeinen bestaat uit wat men hier noemt ‘Balcon de l’Aude’, een kalk- en kleihoudende bovenlaag in combinatie met een steenachtige ondergrond. De wijngaarden liggen verspreid over het midden van de ‘Mourels’, hellingen van heuvels die bedekt zijn met naaldbomen, groene eiken en amandelbomen. Omgeven door al deze wilde geuren groeien de wijnstokken, die zich koesteren in de uitbundige mediterrane zon. Diepgeworteld in deze bijzondere bodem. Daar dankt deze wijn zijn finesse en generositeit aan.


Smaaktypering

Mooi diepgekleurde wijn met kruidige aroma’s, heel typisch voor deze streek, vrij krachtig en vol met rijp rood fruit, fijne tannines en een aangenaam zachte afdronk.


Toepassing

Zeer geschikt als rode huiswijn.


Druivensoorten

Carignan, Grenache, Cinsault en Syrah.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur