Domaine Pujol-Izard Vieilles Vignes


Prijs:van € 8,50 voor € 7,95
Producent:Pujol-Izard
Benaming:Minervois
Jaartal:2014
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

Het Domaine Pujol-Izard is ontstaan door een samengaan van twee wijndomeinen, t.w. Domaine Pujol van Jean Claude & Ives Pujol in Saint Frichoux in de Minervois en het Domaine André Izard, enkele kilometers verderop in Laure-Minervois. De totale oogst van de gezamenlijke 80 ha wijngaarden wordt gevinifieerd in de kelders in Saint Frichoux.


Deze interessante wijnstreek ontleent haar naam aan het oude Katharenstadje Minerve. Imposant gelegen in het ruige en woeste landschap op een splitsing van twee door rivieren gevormde ravijnen. De bodem van de beide wijndomeinen bestaat uit wat men hier noemt ‘Balcon de l’Aude’, een kalk- en kleihoudende bovenlaag in combinatie met een steenachtige ondergrond. De wijngaarden liggen verspreid over het midden van de ‘Mourels’, hellingen van heuvels die bedekt zijn met naaldbomen, groene eiken en amandelbomen. Omgeven door al deze wilde geuren groeien de wijnstokken, die zich koesteren in de uitbundige mediterrane zon. Diepgeworteld in deze bijzondere bodem. Daar dankt deze wijn zijn finesse en generositeit aan.


Voor deze rode wijn selecteerde Jean Claude van zijn oudste wijnstokken, die op een kalk- en kleihoudende bodem groeien, Carignan-, Cinsault-, Grenache- en Syrah-druiven. Deze wijnstokken van wel 30 tot 60 jaar oud, zijn weinig productief en geven daardoor een zeer geconcentreerde wijn.


Smaaktypering

Hij smaakt vol en vlezig, geurt kruidig en is dieprood van kleur.


Toepassing

Een ideale begeleider van gerechten met rood vlees en heerlijk bij sterk geurende kazen.


Druivensoorten

Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur