Louis Latour - Pouilly Vinzelles 'En Paradis'


Prijs:€ 17,50
Producent:Louis Latour
Benaming:AOC Pouilly Vinzelles
Jaartal:2015
Inhoud:0,75 L
Categorie:Witte wijn

Wijnhuis

Het is een goede traditie dat elke generatie van de familie Latour iets bijzonders toevoegt aan de ontwikkeling en vergroting van dit Bourgognehuis. De overgrootvader van de huidige Louis Latour kocht meer dan 100 jaar geleden Château Corton Grancey en plantte daar de Chardonnay-druif. Zo ontstond zijn wereldberoemde Corton Charlemagne.


De inmiddels 7e generatie breidt op dit moment vooral het assortiment betaalbare wijnen uit. Deze wijnen danken hun uitzonderlijk goede kwaliteit-prijsverhouding aan het feit dat ze afkomstig zijn uit gebieden die door de wereldpers nog niet zo sterk zijn belicht. We denken in dit verband speciaal aan de witte wijnen uit de Ardèche en de nieuwe rode wijn van de Côteaux du Verdon.


Een andere interessante nieuwe witte wijn van het huis Louis Latour, is afkomstig uit het dorpje Pouilly-Vinzelles. Vinzelles betekent in het Latijn “kleine wijngaard”. De naam van de wijngaard luidt “En Paradis”. Wanneer deze wijn dan ook tot volle rijkdom is gekomen, waant U zich in het Paradijs. De wijngaarden van het dorp liggen op de hellingen boven het pittoreske dorpje. Hoog op de helling ligt één van de meest imposante kastelen van de Mâconnais.


Smaaktypering

De licht goudgele Pouilly-Vinzelles is een wijn die zeer fris en strak van smaak is. Zijn zuiverheid en rijkdom aan smaak- en geurnuances, beloven een grote toekomstige ontwikkeling die hem grote gelijkenissen geven met de beduidend kostbaardere en inmiddels bekendere witte wijn uit het buurdorp Pouilly Fuissé.


Toepassing

De Pouilly-Vinzelles is een zeer smakelijke aperitiefwijn, die zich steeds verder kan ontwikkelen tot een perfecte begeleider van vis en schaal- en schelpdieren.


Druivensoorten

Chardonnay.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475
Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur