Léon Beyer - Blason d'Alsace - EXA


Prijs:van € 8,50 voor € 7,50
Producent:Léon Beyer
Benaming:AOC Alsace
Inhoud:0,75 L
Categorie:Witte wijn

Wijnhuis

Het huis Beyer is gevestigd in een voormalige pleisterplaats aan de rand van het prachtige plaatsje Eguisheim. Sinds 1580 is de familie Beyer al in Eguisheim werkzaam in de wijn. In 1867 werd het handelshuis opgericht. Men beschikt over ca 15 ha eigen wijngaarden die een derde van de benodigde druiven opleveren. De overige druiven koopt Beyer uitsluitend bij wijnboeren in Eguisheim, met wie men vaak al generaties lang een relatie heeft en die de wensen van het huis goed kennen.


De filosofie van de familie is dat men wijnen wil maken die volledig zijn uitgegist en dus geen onnodige restsuikers bevatten. De stijl van hun wijnen is daardoor licht, rank en elegant met fijne en subtiele aroma’s, die een schone smaak in de mond achterlaten. Dat dit wordt gewaardeerd door de Franse gastronomie moge blijken uit het feit dat vrijwel alle driesterrenrestaurants in Frankrijk een of meer wijnen van Beyer op hun kaart voeren.


Eguisheim ligt in het hartje van de Elzas, even ten zuiden van de wijnhoofdstad Colmar. Het is een werkelijk schitterend stadje met prachtig bewaard gebleven gebouwen uit de renaissance; vooral de moeite waard zijn de  oude stadswallen, de z.g. Remparts. De stad wordt omgeven door wijnbergen, waarvan de hellingen a.h.w. een amphi-theater rond de plaats vormen.


De jongste telg van de familie Beyer gebruikt voor deze witte wijn meer Pinot Blanc uit Eguisheim (in het dialect EXA) dan vroeger zijn vader. Deze droge wijn, van de kalkhoudende bodem van EXA, is daardoor frisser en vruchtrijker.


Smaaktypering

Lichtvoetige, frisse en fruitig-droge wijn, waarin de Pinot Blanc-druif een groot aandeel heeft. Frisgeurende typische Elzasserwijn met een verkwikkende, droge en elegante smaak met verfijnde zuren.


Toepassing

Een echte eetlustopwekker die het ook bij de maaltijd goed doet. Heerlijk bij de Elzasser zuurkoolschotels, maar ook b.v. bij gerechten met schaal- en schelpdieren.


Druivensoorten

Pinot Blanc, Pinot Gris,  Sylvaner en Chasselas.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur