Domaine Delaporte - Sancerre Chavignol Blanc


Prijs:van € 16,95 voor € 15,95
Producent:Domaine Delaporte
Benaming:AOC Sancerre
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Witte wijn

Wijnhuis

De familie Delaporte is reeds sinds generaties gevestigd als wijnbouwers in Chavignol, een van de kleine dorpjes waarvan de wijnen worden verkocht onder de naam Sancerre. De familie bezit ca 20 ha wijngaard die liggen op zeer goede locaties, het grootste deel op de hellingen van de ‘Monts Damnées’, die door de steile hoek t.o.v. de zon, optimaal profiteren van de zon. Zij behoren daarmee tot de grotere wijnboeren in deze streek. Zoon Matthieu heeft het stokje inmiddels overgenomen van vader Jean-Yves.


Het meest kenmerkende van Chavignol zijn de steile wijnbergen waar de hoofdstraat van het dorpje zich tussen door slingert. De bodem is zeer kalkrijk, maar ook kleihoudend en men vindt hier tevens de voor deze streek zo kenmerkende ‘silex’ bodem, de vuursteen die het specifieke aroma van deze wijn mede bepaalt. Het eigene van deze Sancerre is, dat Vincent Delaporte hem samenstelt uit de wijnen van zijn eigen wijngaarden, die in de verschillende geologische gebieden van de Sancerre-streek liggen. De Sauvignon-druif brengt op de bodems van totaal verschillende minerale samenstelling, steeds weer een ander type wijn voort. Aan de ene wijngaard dankt de wijn zijn kracht, aan de andere zijn fruitigheid en aan de derde zijn rondeur in de smaak. Dit maakt de wijnen van Delaporte zo uniek. Immers een producent die slechts op één soort bodem zijn wijngaarden heeft, kan niet zo'n complexe wijn produceren. Chavignol is ook bekend vanwege de productie van geitenkaasjes, de z.g. ‘Crottins de Chavignol’.


Smaaktypering

Het beste kenmerk van deze wijn is zijn fraaie lichte en heldere kleur, een bijzonder fruitig, stuivend bouquet waarin men tropisch fruit herkent als ananas, passievrucht, citrus, kruisbes en ander wit fruit.


Toepassing

De frisse zuren hebben een sterk mondreinigend karakter en wekken tevens de eetlust op. Voortreffelijk bij o.a. riviervis en natuurlijk bij de geitenkaasjes uit de streek.


Druivensoorten

Sauvignon Blanc.


Directe import Heeren van Heusden WijnkoopersTerug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uurZaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari zijn wij gesloten vanwege Kerst en Oud & Nieuw.


Wij wensen U alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2018.