Domaine de Jouclary


Prijs:van € 6,95 voor € 5,95
Producent:Domaine de Jouclary
Benaming:Pays d'Oc
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Witte wijn

Wijnhuis

Dat de grond waarop de Sauvignon-druif groeit en de vinificatie-methode waar men voor kiest, de uiteindelijke karaktereigenschappen van de wijn bepalen, bewijst deze witte wijn.


Het Domaine de Jouclary ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk, net ten noorden van de prachtige vestingstad Carcassonne. In een wijngaard van slechts 3,3 hectare groeien, op een bodem van zand en klei, de Sauvignon-druiven voor deze wijn.


De familie Gianesini oogst deze druiven altijd heel vroeg op één ochtend. Op diezelfde ochtend start het zeer moderne vinificatieproces, dat erop gericht is om alle fruitige geuren en smaken in het sap te behouden. Zo ontstaat een als citrusvruchten geurende droge witte wijn.


Smaaktypering

De wijn van Jouclary heeft een groenig lichte kleur. Zijn smaak is strak, maar zeker niet hard. Dankzij de zeer fruitige geuren komt de smaak zelfs mild over. Hij bevat absoluut geen storende zuren en zijn ongekend tintelend fruitige geuren stuiven het glas uit.


Toepassing

Deze strakke wijn is perfect als aperitief en bij schaal- en schelpdieren. Tijdens vergelijkende proeverijen is deze prachtig geurende witte wijn al vaak bejubeld.


Druivensoorten

Sauvignon Blanc.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur