A&G Folonari - Chianti Fontestrozzi


Prijs:van € 13,50 voor € 12,50
Producent:A&G Folonari
Benaming:DOCG - Chianti
Jaartal:2014
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

De familie Folonari is al sinds 1825 werkzaam in de productie en distributie over heel de wereld van hoogwaardige Italiaanse wijnen. In 1912 kocht de grootvader van Ambrogio Folonari de bekende Toscaanse wijnhandel Ruffino. De Folonaris gaven van vader op zoon aan het bedrijf Ruffino leiding. Gedurende de jaren 60 en 70 van de afgelopen eeuw, gingen ze zich steeds meer richten op kwaliteitswijnen. Daarom kochten ze o.a. in 1971 het wijngoed Nozzole in het plaatsje Greve in Chianti. Dat is middenin het Chianti Classico-gebied. In 2000 verkochten ze het huis Ruffino, met uitzondering van hun eigen domeinen, die ze nu zelf exploiteren.


Zo waren zij een van de eersten van de groep, die later bekend werden om hun topwijnen onder de naam “Super Toscanen”. Ambrogio startte met de productie van deze wijnen op zijn domein Cabreo in de jaren 80. De Folonaris geloven absoluut in het Franse begrip terroir. Zij willen daarom op de eerste plaats de naam van de wijngaard uitdragen en niet zozeer hun eigen naam. Elke wijngaard heeft zijn eigenheid. Met moderne wijnmakers willen zij steeds weer betere wijnen van hun eigen wijngaarden maken. Wijnen waarin men het karakter van die wijngaard blijft herkennen.


Deze robijnrode wijn komt van wijngaarden die in de beste delen van de Chianti regio (Florence) liggen.


De druiven worden in de eerste helft van oktober geplukt, daarna volgt de vergisting op roestvrijstalen tanks, gedurende 12 dagen, op een gecontroleerde temperatuur van 28ºC.  De malolactische gisting vindt plaats in dezelfde tanks, waarna de wijn 3 maanden rust op Sloveens eiken houten vaten. De wijn rust nog minimaal een maand op fles, voordat hij de kelders verlaat.


Smaaktypering

De Fontestrozzi is een delicate en zachte, robijn rode wijn met een bouquet van pruimen en viooltjes.


Toepassing

Deze wijn is een uitstekend begeleider van Antipasti, gevogelte en diverse vleesgerechten.


Druivensoorten

Sangiovese.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uurZaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari zijn wij gesloten vanwege Kerst en Oud & Nieuw.


Wij wensen U alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2018.