A&G Folonari - Campo al Mare Vermentino


Prijs:€ 16,95
Producent:A&G Folonari
Benaming:DOC - Bolgheri
Jaartal:2015
Inhoud:0,75 L
Categorie:Witte wijn

Wijnhuis

De familie Folonari is al sinds 1825 werkzaam in de productie en distributie over heel de wereld van hoogwaardige Italiaanse wijnen. In 1912 kocht de grootvader van Ambrogio Folonari de bekende Toscaanse wijnhandel Ruffino. De Folonaris gaven van vader op zoon aan het bedrijf Ruffino leiding. Gedurende de jaren 60 en 70 van de afgelopen eeuw, gingen ze zich steeds meer richten op kwaliteitswijnen. Daarom kochten ze o.a. in 1971 het wijngoed Nozzole in het plaatsje Greve in Chianti. Dat is middenin het Chianti Classico-gebied. In 2000 verkochten ze het huis Ruffino, met uitzondering van hun eigen domeinen, die ze nu zelf exploiteren.


Zo waren zij een van de eersten van de groep, die later bekend werden om hun topwijnen onder de naam “Super Toscanen”. Ambrogio startte met de productie van deze wijnen op zijn domein Cabreo in de jaren 80. De Folonaris geloven absoluut in het Franse begrip terroir. Zij willen daarom op de eerste plaats de naam van de wijngaard uitdragen en niet zozeer hun eigen naam. Elke wijngaard heeft zijn eigenheid. Met moderne wijnmakers willen zij steeds weer betere wijnen van hun eigen wijngaarden maken. Wijnen waarin men het karakter van die wijngaard blijft herkennen.


De Vermentino is een druif die zeer goed gedijt in dit stukje Toscane. Het gedeelte van Toscane dat met zijn rode Super Tuscans wereldfaam heeft behaald (Campo al Mare Rosso en Sassicaia). Deze druif is pas laat rijp en brengt wijnen voort met een frisse en volle smaak.


De Vermentino van Campo al Mare wordt gemaakt van druiven uit de nabijheid van Suvereto en Maremma in de DOC Bolgheri, te weten 95% Vermentino en 5% Sauvignon Blanc.


Smaaktypering

Deze wijn geurt naar peer en tropisch fruit en heeft een frisse en volle smaak, met een klein 'botertje'.


Toepassing

Deze wijn is een uitstekend begeleider van antipasti, vis en schaaldieren.


Druivensoorten

Vermentino en Sauvignon Blanc.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uurZaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari zijn wij gesloten vanwege Kerst en Oud & Nieuw.


Wij wensen U alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2018.