Monterío Tinto


Prijs:van € 5,45 voor € 4,50
Producent:Bodegas Victorianas
Benaming:Vino de la Tierra de Castilla
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

De filosofie achter deze bodega is, dat men op zoek was naar een betaalbare, toegankelijke, uiterst smaakvolle en kwalitatief goede wijn. Hiervoor hebben de experts van Bodegas Victorianas onderzoek gedaan naar de smaak van de consument, om zo een wijn te brengen, die past bij het smaakpalet van de consument.


De wijnen van Bodegas Victorianas zijn dan ook betaalbaar en kwalitatief van een hoog niveau. De wijnen worden gemaakt volgens de traditionele wijnbouwmethodes.


Monterío wordt gemaakt door een van de beroemdste wijnbouwers van Spanje, Julio Faustino Martinez, die tevens eigenaar is van de Bodegas Faustino en Campillo. Zijn naam dankt deze wijn aan de wijngaard, die in de volksmond Monterío heet. Dit betekent: waar de berg (Monte) en de rivier (río) elkaar raken.


Hij maakt deze wijn van het typische Spaanse druivenras Tempranillo en van Merlot-druiven, die ook de meest hoogwaardige Saint Emilions voorbrengen. Doordat hij niet in eikenhouten vaten rijpt, heeft hij niet, het voor veel Spaanse wijnen zo typerende vanillegeurtje.


Smaaktypering

Het is een romige vol smakende rode wijn met een rijke fruitige geur.


Toepassing

Serveert U hem niet te warm (circa 17 °C) bij Nederlandse kaas of een vleesgerecht.


Druivensoorten

Tempranillo en Merlot.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur