Marqués de Valcarlos - Roble


Prijs:van € 7,50 voor € 6,95
Producent:Bodegas Valcarlos
Benaming:DO - Navarra
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Rode wijn

Wijnhuis

De uit de Rioja zo bekende wijnmakersfamilie Faustino Martinez, heeft ook Bodegas in Ribera del Duero, La Mancha en Navarra. Bodegas Valcarlos staat in het noordwestelijke deelgebied van Navarra, dat Tierre Estella heet. De Bodega ligt in het dorpje Los Arcos, dat zijn groei dankt aan de pelgrims naar Santiago de Compostela, die hier al door de eeuwen heen een rustpunt vinden en genieten van de wijn.


In dit heuvelachtige gebied liggen de wijngaarden 400-600 meter boven zeeniveau. Bodegas Valcarlos bezit 55 hectaren wijngaard, die beplant zijn met Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de rode wijnen en Viura en Chardonnay voor de witte wijnen.


De winters zijn kort en koud, maar de lange zomer geeft voldoende zon om de druiven optimaal tot rijping te laten komen. Voor de handmatige oogst gebruikt men zogenaamde ‘corquetes’, dit zijn kromme messen. Na de oogst ondergaat de wijn, afhankelijk van het type, een lagering op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.


Roble betekent in het Spaans eiken(hout). Deze wijn heeft namelijk drie maanden in eikenhouten vaten gerijpt. Daar dankt hij zijn subtiele vanillegeur aan.


Smaaktypering

Zijn elegante karakter krijgt hij van Tempranillo-druiven. Die groeien op de heuvels van Navarra, langs de oostgrens van de Rioja.


Toepassing

Het is een perfecte begeleider van rood vlees en kaas. Iets koeler geserveerd, ‘zwemt’ er ook graag een gebakken visje in.


Druivensoorten

Tempranillo.


Directe import Heeren van Heusden WijnkoopersTerug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur