Monte Palma - Verdejo


Prijs:van € 8,50 voor € 7,50
Producent:Monte Palma
Benaming:DO Rueda
Jaartal:2016
Inhoud:0,75 L
Categorie:Witte wijn

Wijnhuis

Het Spaanse wijnbouwgebied Rueda, ligt zo’n 170 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Madrid. De wijngaarden zijn verdeeld over drie provincies, Valladolid, waar de meeste wijngaarden liggen, Avila en Segovia. In 1980 verkreeg dit gebied zijn DO-status voor de witte wijnen. Sinds 2001 mag er onder de DO Rueda ook rode wijn gemaakt worden.


In Rueda zijn de winters vrij koud en de zomers lang en heet, met in de lente en herfst de nodige regenbuien. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 - 800 meter. De bodem is zand- en kalkhoudend met op sommige plaatsen veel kiezels.


Het wijngaardareaal van 50 hectaren, is gesitueerd in Santiuste de San Juan Bautista in Segovia, een zeer bevoorrechte plek in deze regio. De oude wijngaarden zijn beplant met Verdejo-, Sauvignon Blanc- en Viura-druiven.


Door de zeer moderne vinificatietechnieken, wordt het beste uit de druiven gehaald. Het bijzondere terroir geeft de meest elegante witte wijnen van Spanje. Zij hebben een perfecte balans tussen opvoeding, suikers en rijpheid.


De Monte Palma Verdejo van de jaargang 2010 wordt gevinifieerd van 50 jaar oude Verdejo-druivenstokken. Door de lichte inweking van de druiven, verkrijgt de wijn zijn bijzondere aromatische fruitaroma’s. Na de vergisting op roestvrij stalen tanks, rust de wijn ongeveer twee maanden voordat hij gebotteld wordt.


Smaaktypering

De wijn is helder geel van kleur met een groene zweem. In de expressieve neus herkent U aroma’s van tropisch fruit en citrus met een bloemige achtergrond. De smaak is vol en gestructureerd met een lange fruitige finale.


Toepassing

Het is een perfecte aperitiefwijn, maar hij is zeer zeker ook heerlijk bij frisse salades en voorjaarsgerechten als asperges. Serveert U de Verdejo koel op ongeveer 8ºC.


Druivensoorten

Verdejo.


Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers


Terug
Winkelmandje
Geen producten in uw mandje !ContactPostbus 66
5256 ZH Heusden
Kvk 181.20.654


E: info@heerenvanheusden.nl
T: 0031-(0)416-663025
F: 0031-(0)416-663475


Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:00 uur