Monte Palma

Het Spaanse wijnbouwgebied Rueda, ligt zo’n 170 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Madrid. De wijngaarden zijn verdeeld over drie provincies, Valladolid, waar de meeste wijngaarden liggen, Avila en Segovia. In 1980 verkreeg dit gebied zijn DO-status voor de witte wijnen. Sinds 2001 mag er onder de DO Rueda ook rode wijn gemaakt worden.

In Rueda zijn de winters vrij koud en de zomers lang en heet, met in de lente en herfst de nodige regenbuien. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 – 800 meter. De bodem is zand- en kalkhoudend met op sommige plaatsen veel kiezels.

Het wijngaardareaal van 50 hectaren, is gesitueerd in Santiuste de San Juan Bautista in Segovia, een zeer bevoorrechte plek in deze regio. De oude wijngaarden zijn beplant met Verdejo-, Sauvignon Blanc- en Viura-druiven.

Door de zeer moderne vinificatietechnieken, wordt het beste uit de druiven gehaald. Het bijzondere terroir geeft de meest elegante witte wijnen van Spanje. Zij hebben een perfecte balans tussen opvoeding, suikers en rijpheid.

Selectie wijnen

Hieronder vindt u een selectie van de wijnen van wijnhuis Monte Palma.