Voorverkoop Rode Bordeaux 2018

De prijzen van de grote wijnen van deze hoogwaardige jaargang verwachten wij, in de Primeur-campagne, soms ook wel futures genoemd, tussen april en juli 2019.

Door het koude en natte voorjaar, zijn er in 2018 plaatselijk kleinere hoeveelheden geoogst. De kwaliteit van de resterende druiven was daarentegen, dankzij de uitstekende zomer en het prachtige najaar, uitzonderlijk goed.

Het worden topwijnen, met een zeer grote bewaarcapaciteit. Ze worden geleverd in het voorjaar van 2021.

Als U nu al Uw e-mailadres aan ons doorgeeft, dan bent U ervan verzekerd dat U, zodra de prijzen bekend worden, ze onmiddellijk ontvangt.

We zijn graag voor verdere inlichtingen beschikbaar.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Voorverkoop Bordeaux 2018, vul dan hieronder uw e-mailadres in.

Oogstjaar 2018 rode Bordeaux

De jaargang 2018 mogen we zeker als zeer verrassend betitelen.

In het vroege voorjaar hadden de meeste wijnboeren de hoop al opgegeven dat 2018 nog oogstbare druiven zou opleveren. In januari en februari viel er veel regen, maar de drie daaropvolgende maanden werd het nog erger en regende het meer dan ooit tevoren in het Bordeauxdistrict. In die periode ontstond veel meeldauw. Daardoor is al bij voorbaat een groot deel van de oogst verloren gegaan.

Tussen 1 juli en eind september viel er minder regen dan in dezelfde periode in de voorgaande vijf jaren.

In de zomer was het voor de wijngaard fantastisch goed weer. Dit goede weer hield aan tot oktober toe. Daardoor keerden de condities plotseling en kwam er inderdaad een geweldig goed geslaagde oogst tevoorschijn, oftewel: “Na regen kwam zonneschijn”.

Inmiddels konden wij al zeer geslaagde wijnen proeven. Die worden gekenmerkt door fraîcheur en concentratie. De druiven werden vroeg en onder ideale omstandigheden geoogst. Ze waren goed rijp en ze brachten veel kleur.

De druiven konden in deze warme zomer goed rijpen, doordat dankzij de hevige regens in het voorjaar, de waterreserves in de bodem een ideaal peil hadden bereikt.

Door de afwisseling van warme dagen en koude nachten, een goede waterreserve in de bodem en het prachtig zonnige weer, konden de druiven perfect en gelijkmatig rijpen. Meeldauw had vóór de zomer de hoeveelheid druiven flink beperkt, maar had verder geen invloed op de kwaliteit. Het aanhoudende zonnige weer van augustus t/m oktober zorgde voor een concentratie van kleur en aroma’s in de druiven.

De oogst 2018 was uitzonderlijk vroeg en onder optimale condities. Bij een vroege oogst kun je altijd spreken van hoge kwaliteit. Als de wijnboer het niet nodig acht om de druiven nog langer te laten rijpen, dan is hij van mening dat zo vroeg de vrucht al optimale kwaliteit heeft bereikt.

De oogst duurde wel heel lang. Doordat de klimatologische omstandigheden uitstekend waren, kon men wachten totdat elke cépage en elk perceel de optimale rijpheid had bereikt. Waardoor we absoluut geen “groene” onrijpheid in deze wijnen kunnen bespeuren.

Daardoor werd het de langste oogst in 30 jaar tijd.

De Merlots werden geoogst vanaf half september en de Cabernet Sauvignon begin oktober. De druiven waren klein, met een rijpe en dikke schil, die veel kleur aan de wijn geeft. Daardoor hebben de rode wijnen van 2018 een dieprode kleur zoals we die slechts zelden hebben gezien. De wijnen zijn geconcentreerd, harmonieus en zeer aromatisch. Tevens elegant en plezierig van smaak.

De pitjes waren zeer rijp, bijna zwart, waardoor de wijn rijpe ronde tannines heeft gekregen.

De druiven zijn het mooist gerijpt op kalk- en kleihoudende bodem, die waterreserves het beste hebben vastgehouden. De Merlot heeft daardoor zijn mooiste rijpheid bereikt in het gebied dat de bakermat is van dit ras: Saint Emilion.

Maar ook in de Médoc zijn sinds lange tijd niet zo’n mooie Merlotdruiven geoogst.

Doordat de nazomer zo goed bleef, kon de later rijpende Cabernet Sauvignon ook een ongekend goede kwaliteit bereiken.

De Petit Verdot die in andere jaren soms wat rauw kan overkomen, geeft dit jaar een zuivere kracht aan de wijn.

De Cabernet Franc in Saint Emilion en Pomerol is ook uitstekend.

Conclusie: De vruchtrijke wijnen van 2018 zijn perfect van kwaliteit. Helaas is de beschikbare hoeveelheid bij een aantal Châteaux zeer beperkt door de meeldauw in het voorjaar.

VOORVERKOOP BORDEAUX 2018

Afwijkende inhoudsmaten: Deze wijnen kunnen wij ook leveren in veelvouden van 24 ½ flessen of van 6 magnums. Hiertoe dienen wij Uw bestelling dan wel reeds op het moment van reservering te ontvangen. Meerkosten van flessen met afwijkende inhoudsmaten factureren wij bij uitlevering (Voorjaar 2021).

Leveringsvoorwaarden: De prijzen zijn gebaseerd op afname van volle kisten van 12 flessen per wijn. Bestelling van kleinere aantallen van een wijn is mogelijk. De toewijzing kan echter pas plaatsvinden aan het einde van de voorverkoopcampagne.

Reservering van losse flessen is mogelijk bij een éénmalige bijdrage van € 9,00 voor ompakkosten en breukrisico.

De prijzen zijn netto, geen verdere korting mogelijk en inclusief 21% BTW per fles en gebaseerd op de huidige tarieven voor BTW en accijns. Indien de overheid deze tarieven vóór 01-07-21 wijzigt, zijn wij genoodzaakt dit door te berekenen.

Uw reservering wordt pas definitief geaccepteerd door onze reserveringsfactuur, die U binnen enkele dagen na het plaatsen van de order ontvangt.

Uw acceptatie van de reservering is definitief door betaling van de factuur binnen 30 dagen na factuurdatum.

Levering geschiedt in het voorjaar van 2021.