Bordeaux Primeur 2021 Voorverkoop

Eerste Bericht Voorverkoop Bordeaux 2021

Geachte Wijnliefhebber,

Inmiddels is de voorverkoopcampagne van de Bordeaux 2021 gestart. Bijgaand ontvangt u het overzicht van de wijnen, die wij op dit moment kunnen noteren.

Naar wij verwachten, zullen de laatste Châteaux, zoals elk jaar, pas rond 14 juli hun prijzen bekend maken.

Door nachtvorst is de geoogste hoeveelheid sterk beperkt. Plaatselijk was de oogst tot 40% kleiner dan in 2020. Daardoor krijgen wij beduidend kleinere hoeveelheden toegewezen dan in voorgaande jaren. Wij zullen u altijd zo spoedig mogelijk, nadat een prijs bekend wordt, informeren. Wij adviseren u, om uw interesse in een wijn direct daarna aan ons door te geven. Dan kunnen wij hopelijk teleurstellingen voorkomen.

Onderstaand ontvangt u nog aanvullende informatie.

Uiteraard graag voor verdere inlichtingen beschikbaar,

Met vriendelijke groet,

Annella Groeneveld

Aanvullende informatie

Bordeaux 2021

  • Omdat de meeste wijnliefhebbers deze wijnen in de originele Château-verpakking geleverd willen krijgen, kunnen wij alleen maar opdrachten in veelvouden van 3 flessen per wijn noteren. Bij een completering tot een veelvoud van een equivalent van 3 flessen, zijn Magnumflessen per stuk te bestellen.
  • Ten gevolge van de schaarste aan verpakkingshout, zullen vanaf nu, steeds meer Châteaux hun wijnen niet meer in kisten, maar alleen in kartonnen dozen leveren.
  • Na een wisselvallige winter en voorjaar, veel regen (positief!), afgewisseld met koude en relatief warme periodes, kwam in de nachten van 7 en 8 april een desastreuze nachtvorst.
  • Op het plateau van Pomerol was bijna geen vorstschade. Daar is bijna de normale hoeveelheid geoogst.
  • In juni werden de wijngaarden geteisterd door hevige onweersbuien en hagel. Waardoor ook nog meeldauw ontstond.
  • Gelukkig is de technische kennis inmiddels zo groot, dat men weet hoe de wijngaard na zo’n moeilijke periode moet worden behandeld.
  • Bovendien weet men hoe de gisting en rijping op fust dient te worden begeleid.
  • Zo zijn in 2021 wijnen ontstaan die intens aromatisch en elegant zijn. Zij bevatten minder alcohol en hebben veel fraîcheur.
  • Dankzij dit karakter, zullen deze wijnen sneller op dronk zijn dan die van voorgaande jaren.
  • Door de warme en lange nazomer, hebben ze rijpe en daardoor heel zachte tannines. Daardoor hebben ze een goede bewaarcapaciteit.

Hieronder vindt u een selectie van de Bordeaux 2021 wijnen die inmiddels uitgekomen zijn.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Voorverkoop Bordeaux 2021, vul dan hieronder uw e-mailadres in.

VOORVERKOOP BORDEAUX 2021

Afwijkende inhoudsmaten: Deze wijnen kunnen wij ook op magnums leveren. Hiertoe dienen wij uw bestelling dan wel reeds op het moment van reservering te ontvangen. Meerkosten van flessen met afwijkende inhoudsmaten factureren wij bij uitlevering (Voorjaar 2024)

Leveringsvoorwaarden: De prijzen zijn gebaseerd op afname in veelvouden van 3 flessen per wijn.

De prijzen zijn netto, geen verdere korting mogelijk en inclusief 21% BTW per fles en gebaseerd op de huidige tarieven voor BTW en accijns. Indien de overheid deze tarieven vóór 01-07-24 wijzigt, zijn wij genoodzaakt dit door te berekenen.

Uw reservering wordt pas definitief geaccepteerd door onze reserveringsfactuur. Die ontvangt u binnen enkele dagen na het plaatsen van de order .

Uw acceptatie van de reservering is definitief door betaling van de factuur binnen 30 dagen na factuurdatum.

Levering geschiedt in het voorjaar van 2024.