Heusden is één van de oudste wijnsteden

In de tijd dat de wijn nog voornamelijk over het water werd vervoerd, trof men de in Bourgognewijn gespecialiseerde wijnhandel voornamelijk aan in de steden langs de Maas. De Bordeauxwijn werd in die tijd aangevoerd via de zeehavens. Heusden was destijds zowel zee- als Maashaven. Hierdoor kopen Nederlandse wijnliefhebbers al meer dan vier eeuwen hun Bordeaux èn Bourgogne in Heusden.

Prachtig stadje

De Wijnkoopers Heeren van Heusden zijn gevestigd in het vestingstadje Heusden aan de Bergse Maas. Het prachtig gerestaureerde stadje ligt circa 20 km. ten zuid-oosten van Gorinchem en 15 km. westelijk van ‘s-Hertogenbosch. Ofwel midden in Nederland. Een bezoek meer dan waard!

In elke prijsklasse

Wij importeren rechtstreeks de beste wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Oostenrijk. In alle prijsklassen hebben wij wijnen. U koopt dus, zonder tussenkomst van groot – of detailhandel, rechtstreeks van de importeur. Al onze wijnen zijn terroirwijnen. Dit zijn wijnen van domaines die bewezen hebben iets bijzonders (eigens) te presenteren, wijnen met een uniek en eigen karakter. Niet voor niets is terroir de Franse verzamelnaam voor het ideale samenspel van grond, klimaat en ligging.

Maandwijn

Hieronder vindt u één van onze maandwijnen.