Brotte Père et Fils

Al vier generaties is de familie Brotte gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige Rhône wijnen.

In 1931 realiseert Charles Brotte, oprichter van Maison Brotte in Châteauneuf-du-Pape, de eerste bottellijn van het dorp. Mede daar door kon hij wijnliefhebbers over de hele wereld kwaliteitswijnen bieden, die representatief zijn voor de stijl en het karakter van de regio. Dankzij vroege exporten in de jaren 50, is het huis inmiddels vertegenwoordigd in 95 landen.

Vandaag de dag is Maison Brotte een dynamische wijnmakerij met 80 hectare eigen wijngaard. Het in 2014 totaal gerenoveerde Brotte wijnmuseum, ligt in het centrum van Châteauneuf-du-Pape. Sinds de opening in 1970 komen er 25.000 bezoekers van over de hele wereld, per jaar.

Laurent Brotte, kleinzoon van de oprichter, runt nu het huis, met zijn vrouw en zonen. Per jaar produceert Maison Brotte 2,6 miljoen flessen wijn. In 2015 hebben hun landgoederen het Terra Vitis Franse milieukeurmerk gekregen, van “de wijnstok tot de fles”.

Om het beste uit de druiven te halen, wordt duurzame wijnbouw toegepast, met een strenge wintersnoei om de opbrengst te beperken ten gunste van  de concentratie. De druiven worden met de hand geplukt . Maison Brotte