Jean Vullien & Fils

Op de hellingen langs de rivierdalen, ten westen van Albertville en de andere wintersportplaatsen in de Franse Alpen, groeien zeer specifieke druivenrassen, waarvan Jean Vullien zeer smaakvolle en herkenbare wijnen maakt. In de wintersportplaatsen worden ze vaak bij de ‘fondue savoyarde’ geserveerd, ofwel bij de kaasfondue van regionale kaassoorten.

Zoals we zelf op zonrijke dagen al vaak hebben ervaren, zijn het ook perfecte zomerwijnen. Dankzij hun frisse geuren en subtiele zuren, hebben ze een soepele smaak en zijn ze zeker niet te zwaar.

Van de in de Savoie aangeplante druivenrassen, komen op die bodem unieke wijnen. Hun kwaliteit is de laatste jaren bovendien sterk verbeterd. Samen met zijn twee zonen, David en Olivier, bewerkt Jean Vullien hier 28 ha aan wijngaarden.

Hoewel de Vulliens al 36 jaar wijn maken, is de familie misschien het meest bekend, als marktleider, in een ander segment van de wijnwereld. Sinds 1890 levert Vullien Pépinière Viticole jonge wijnstokken aan wijnhuizen in heel Frankrijk. Zo zijn ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor 25% van de aanplant van Chardonnay in Chablis. Jean Vullien & Fils