Lingot Martin
Deze licht mousserende roséwijn komt van de Gamay-druif, die ook de stamvader van de Beaujolais-wijnen is. Alleen in de omgeving van Nantua, waar de wijngaarden op de uitlopers van Alpen liggen, perst men deze gekleurde druif direct na de pluk. Daardoor komt er slechts een lichtgekleurd sap vrij, terwijl men in de Beaujolais de schil laat mee gisten zodat de fonkelende, felrode kleur in de jonge wijn komt.
Omdat de wijngaarden vrij hoog liggen, variërend van 300 tot 1.000 meter, valt de winter erg vroeg in. De vroege koude beïnvloedt het verloop van de gisting. Toen men vroeger nog geen raad wist via verwarming of andere hulpmiddelen, stopte die gisting soms zelfs als er nog suiker voldoende over was voor een extra 2 à 3 graden alcohol. Men vulde de wijn toch maar af en wat bleek, bij het oplopen der temperatuur begon de gisting weer opnieuw, maar door het gebrek aan zuurstof, stopte die tweede gisting op fles al vlug. Lingot Martin Vin Rosé Pétillant
Selectie wijnen
Hieronder vindt u een selectie van de wijnen van wijnhuis Lingot Martin.