Marqués de Valcarlos

De uit de Rioja zo bekende wijnmakersfamilie Faustino Martinez, heeft ook Bodegas in Ribera del Duero, La Mancha en Navarra. Bodegas Valcarlos staat in het noordwestelijke deelgebied van Navarra, dat Tierre Estella heet. De Bodega ligt in het dorpje Los Arcos, dat zijn groei dankt aan de pelgrims naar Santiago de Compostela, die hier al door de eeuwen heen een rustpunt vinden en genieten van de wijn.

In dit heuvelachtige gebied liggen de wijngaarden 400-600 meter boven zeeniveau. Bodegas Valcarlos bezit 55 hectaren wijngaard, die beplant zijn met Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de rode wijnen en Viura en Chardonnay voor de witte wijnen.

De winters zijn kort en koud, maar de lange zomer geeft voldoende zon om de druiven optimaal tot rijping te laten komen. Voor de handmatige oogst gebruikt men zogenaamde ‘corquetes’, dit zijn kromme messen. Na de oogst ondergaat de wijn, afhankelijk van het type, een lagering op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Bodegas Marqués de Valcarlos