Silva Reis

Het merk Silva Reis is een van de portmerken van de firma Real Companhia Velha. Het is in de portstreek gewoon, dat een firma meerdere merken hanteert. Dat heeft met de historische reden te maken, dat die firma’s in het verleden allerlei bedrijven (zeg maar merken) hebben opgekocht en dat die volgens de Portugese wijnwet als zelfstandig bedrijf moeten worden gecontinueerd. Ze hebben zelfs aparte lodges ofwel wijnrijpingslokalen, waar de betreffende wijn voor een bepaald merk wordt gevinifieerd en rijpt.
De firma Real Companhia Velha is Portugals grootste portproducent. Dit bedrijf bestond reeds in de tijd van de Markies de Pombal (1756). In feite werd door Pombal de Companhia General da Agricultura das Vinhas do Alto Douro gesticht. Die ging later RCV heten.

Evel is een van de oudste en meest charismatische wijnhuizen in Portugal. Gelegen in het hart van de Dourovallei, bij de plaats São João da Pesqueira, het gebied dat vanouds bekend is om zijn mooie Port, maar waar men ook voortreffelijke stille wijnen produceert.

Selectie wijnen

Hieronder vindt u een selectie van de wijnen van wijnhuis Silva Reis.