Nieuwsbrief

Onbekend

en al na éénmaal proeven

zeer bemind

Geachte Wijnliefhebber,

De laatste tijd krijgen wij steeds meer vraag naar een witte wijn, die licht smaakt en tevens mondvullend is. Daarom vestigen wij graag uw aandacht op:

Louis Latour

Doordat Latour deze vroegrijpe druiven iets later oogst dan anderen, smaakt deze wijn verfijnd en geurt hij delicaat kruidig. Deze Aligotédruiven groeien in de beste wijngaarden, voor dit authentieke Bourgogne-ras, rond het dorpje Bouzeron. Dat ligt in het zuiden van de Bourgogne. Een elegante aperitiefwijn, die ook uitstekend combineert met zomerse gerechten.

De maand augustus is de drukke vakantiemaand van Zuid-Europa. Hieronder staat een aantal wijnen uit die landen. Als u die nu bestelt, dan kunt u er thuis lekker van genieten. Bovendien ontvangt u, bij een bestelling van minimaal 48 flessen, een weekendtas (t.w.v. € 35,00) cadeau. Handig voor een korte vakantie (in eigen land).


OPEN  HUIS  PROEVERIJ  UITGESTELD
Reeds vele  jaren organiseren wij begin september, onze Open Huis proeverij in de Lambertuskerk in Raamsdonk.
  • Door de overheidsmaatregelen m.b.t. corona, zien wij ons helaas genoodzaakt, dit evenement uit te stellen.
  • Zodra wij deze proeverij wel weer kunnen organiseren, zullen wij u daar tijdig voor uitnodigen.
  • Om enkele wijnen, die nieuw in ons assortiment zijn, of die we nu van een recentere jaargang leveren, toch te kunnen proeven, staan op het bestelformulier enkele proefpakketten. Aan deze pakketten voegen wij een uitgebreidere wijnbeschrijving toe.

 


Rood – Frankrijk
Bordeaux
Een soepele rode wijn van voornamelijk Merlot-druiven. De afdronk krijgt extra kracht, van een kleine hoeveelheid Cabernet Sauvignon. Deze druiven rijpen perfect op de hoogste heuvels tussen de rivieren Garonne en Dordogne.
Rood – Oostenrijk
Weingut Höfinger – Gobelsburg
Deze rode wijn is licht van kleur en smaak. Een uitgesproken zomerwijn, zoals wij die graag op een terras langs de Donau drinken. Onlangs constateerden we, dat hij ook op een Heusdens terras,  voortreffelijk smaakt. Licht gekoeld, ook heel aangenaam!

Rood – Italië
Valpolicella – 2018
Volpare – La Giaretta
De wijngaarden van het wijnhuis La Giaretta, liggen even ten oosten van de operastad, Verona. Giaretta heten de kleine rode steentjes, in de bodem van hun wijngaard. Die geven de wijn een heel bijzonder, mineralig accent in het bouquet. Deze krachtig smakende rode wijn, geurt als rijpe rode vruchten.

Rood – Spanje
Marquès de Valcarlos  –  2015
Navarra – Reserva
Deze rode wijn, van Tempranillo- en Cabernet Sauvignon-druiven, rijpte in nieuwe eikenhouten vaten. Hij is nu heerlijk op dronk om een mooi en gezellig diner te begeleiden. 
Een wijn van dit niveau kost, uit menig bekender wijngebied, beduidend meer. Uiteraard is de voorraad van deze jaargang inmiddels beperkt. Daarom geldt:
Op = Op

Rood – Portugal
Evel  –  2017
Douro
In het warme binnenland van noordoost- Portugal, groeien op de hoge hellingen langs de Douro, de druiven voor de uitstekende port van Silva Reis en hun rode Evel. Deze donkerrode wijn, drinken wij bij een mooi diner of ’s avonds bij een stukje Hollandse kaas.

Wit – Frankrijk
Château Haut Dambert  –  2018
Entre Deux Mers
Deze witte wijn heeft de fruitige geur van Sauvignon Blanc. Van Sauvignon Gris krijgt hij de krachtige smaak, terwijl hij zijn zachte rondeur en acaciageur aan Muscadelle druiven dankt. Een heerlijke zomerwijn om op het terras mee te aperitieven.
Wit – Oostenrijk
Grüner Veltliner  –  2018
Weingut Höfinger – Gobelsburg
De Grüner Veltliner druiven groeien op de lössbodem van Gobelsburg, 50 km ten noordwesten van Wenen. Deze wijn heeft een heerlijke ronde smaak. Dat missen wijnen van lichtere bodems. Met zijn frisse geur: een verkwikkend glas bij salades en voorgerechten.

Wit – Italië
Pinot Grigio  –  2018
Collio  –  A&G Folonari
Deze romig smakende en fris geurende witte wijn, komt uit Collio. Dat ligt in het noordoosten van Italië. In dit koele gebied gedijt deze druif uitstekend. Daar dankt de wijn fraîcheur aan. Een volle dinerwijn, waarvan u zowel bij vlees, als bij vis kunt genieten. Nu speciale prijs: € 9,95 per fles.

Wit – Spanje
Campillo  –  2018
Rioja
In de Rioja wordt van oudsher bijna alleen maar rode wijn gemaakt. Vandaar dat de witte nog vrijj onbekend is en daardoor zo’n gunstige prijs heeft. Deze wijn van Viura- en Chardonnay-druiven, vergist en rijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Een prachtige, goudkleurige en volsmakende dinerwijn, die wij u van harte aanbevelen.

Wit – Portugal
Evel  –  2018
Douro
In deze witte wijn herkent u de kruidige geuren en rijke smaaknuances van port. Daarentegen is hij niet zoet en bevat hij minder alcohol. Een perfecte begeleider van vis (met een romige saus), vlees en kaas.


U nog vele mooie zomerse dagen, met deze heerlijke wijnen toewensend.

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S. Op de website staan nog speciale zomervakantie en Open Huis proefpakketten.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.