Nieuwsbrief

Onvergetelijke wijnen

om nu van te genieten

Geachte Wijnliefhebber,

In het Garric, ofwel maquis (dichte struikgewas in Zuid-Frankrijk), hield zich in WOII het verzet schuil. Het Domaine Garric ligt op ontgonnen gronden in het Garric. Speciaal om de verzetshelden te eren, stelde dit domein een overheerlijke cuvée samen:

Domaine Garric
Rood  –  Cuvée 75  –  2019
Een krachtige en dieprode wijn van Syrah- en Grenache-druiven. In zijn bouquet herkent u de aromatische geuren van laurier, rozemarijn en lavendel, die deze wijngaard omringen.

Macon – Lugny
Wit  –  “Les Genièvres”  –  2020
Louis Latour
De wijngaard in het dorpje Lugny, dankt zijn naam “Les Genièvres” aan de delicate geur van de wijn. Die lijkt op die van jenever(bessen) ofwel Genièvres. Deze strogele en subtiele witte Bourgogne, wordt wereldwijd hoog gewaardeerd. Doordat hij niet in eikenhouten vaten rijpt, is zijn afdronk zacht en verfijnd. Een uitstekende aperitief- en dinerwijn.

Evel
Rood  –  Douro – Portugal  –  Wit

De druiven voor deze wijnen groeien in São João de Pesqueira. Daar heerst een koel microklimaat op de hellingen langs de rivier de Douro (letterlijk vertaald: de gouden rivier).

De witte Evel  – van o.a. Viosinho en Rabigato, heeft letterlijk een gouden kleur. Hij is de ideale begeleider van wit vlees, kreeft en garnalen. Onze favoriete combinatie is die met Bacalhau à Brás (een Portugees gerecht met stokvis).

De rode Evel – van o.a. Touriga Nacional, – Franca en Tinta Roriz, is een dieprode wijn, die geurt als rood fruit en kruiden. Met zijn krachtige afdronk de ideale begeleider van rood vlees.

Met de Evel-wijn bewijst de familie Silva Reis dat ze naast prachtige port, ook heel mooie stille wijnen maken.


Weingut Höfinger
Rood  –  Oostenrijk  –  Wit
Walsend de zomer in

Zestig kilometer westelijk van Wenen, de stad der Walsen, werden de druiven voor deze wijnen geoogst. In die sfeer, walsen de vriendelijke geuren van de rode, evenals van de witte wijn, spontaan uw glas uit.

De witte Grüner Veltliner is de heerlijkste frisse terraswijn ter begeleiding van (aperitief)hapjes.

De rode Blauer Zweigelt smaakt soepel en geurt fruitig. Licht gekoeld smaakt hij, ook buiten de maaltijd, heel aangenaam. Niet te versmaden bij een dessert met chocolade, zoals een smeuïg stukje Weense sachertorte.


Cour-Cheverny
Wit  –  Fleur de Lys  –  2020

Koning François I liet druivenstokken uit de Bourgogne halen. Die ontwikkelden zich, in het gebied langs de Loire, tot het ras dat men nu Romorantin noemt.

Om in Koninklijke termen te spreken: Deze wijn kreeg bij ons een “blijde inkomst”. Zoals het eerste feestelijke bezoek dat een nieuwe vorst aan een stad bracht, werd genoemd.
Zijn karakter is uniek. Hij heeft een elegante, zachte en lange afdronk. Zijn bouquet is rijk aan geuren als reine-claude, perzik en citroen. Een weelderig geurende, Koninklijke dinerwijn.


Château La Croix du Merle
Rood  –  Grand Cru – Saint Emilion  –  2016

Deze Grand Cru heeft altijd een soepel en vriendelijk karakter. Dat dankt hij aan de zand- en kleihoudende bodem van de wijngaard, die ten zuiden van het stadje ligt.

Na de prachtige zomer van 2016, werden ideaal gerijpte druiven geoogst. Daardoor smaakt deze wijn nu al zacht en heeft hij een heerlijk druivig bouquet.

Een perfecte dinerwijn om nu en de komende 6 jaren van te genieten.

Deze heerlijke wijnen kunt u op alle vrijdagen van juni, tussen 13.30 en 17.00 uur, proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt in Heusden.

U mooie (onvergetelijke) uren met deze wijnen toewensend,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S. Op de website staat: Alcoholvrije mousserende Montusan

Nore Merlot:
Nu ook in voordelige 5 liter BIB

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.