Nieuwsbrief

INTERESSANTE  SUPER – TOSCAAN

Geachte Wijnliefhebber,

Ambrogio Folonari was, in de jaren 70 van de vorige eeuw, één van de eerste ‘Super-Toscanen’. Ofwel één van degenen die destijds in Toscane startten met druivenrassen als Cabernet Sauvignon. Wij vestigen nu graag uw aandacht op zijn rode:

B▪S▪T – 2017
Ofwel: Beautiful – Baby Super Toscaan

Dit is een lichte en fruitig geurende rode wijn, die niet op houten vaten rijpt. Een Toscaanse wijn van deze hoge kwaliteit met deze interessante prijs, is tegenwoordig bijna niet meer te vinden. Het is een wijn van Sangiovese- en Cabernet Sauvignondruiven, uit het beroemde Toscaanse deelgebied Chianti Classico.

Met deze wijn maakt u kennis met een vernieuwd Italië.


Macon-Lugny ‘Les Genièvres’
 Wit  –  Louis Latour  –  2017 

Sinds kort is deze wijn, van de voortreffelijke jaargang 2017, bij ons beschikbaar. Doordat het gebied rond Macon in het voorjaar van 2017 zwaar werd geteisterd door late nachtvorst en daarna door hagelbuien, is de geoogste hoeveelheid, zeer beperkt. De kleine hoeveelheid druiven leverde uiteraard wel zeer geconcentreerde wijnen.

De mooie zomer zorgde uiteindelijk voor gezonde druiven met een ideale rijpheid. Hun stijl houdt het midden tussen de weelderige en vruchtrijke 2015 en de concentratie, fraîcheur, elegantie en finesse van de 2016.

Het zuivere bouquet van honing, dat zo typerend is voor wijn van de Chardonnay-druif, herkent u meteen in deze wijn.

Zodat u nog meer van honing kunt genieten, voegen we, deze maand, aan elke 12 flessen Macon-Lugny een potje honing toe. Die is van bijen, die leven in de duurzaam bewerkte wijngaarden, van Louis Latour.

Per fles  € 11,95                                Per ½ fles  € 6,50


Château de Berne
Rosé  –  Côtes de Provence  –  2018
Heel licht van kleur en krachtig van smaak. De ideale rosé voor op een terras aan de Côte d’Azur of bij u thuis.
  • Een uitstekende begeleider van mediterrane visgerechten.
  • De elegante vierkante fles siert elke dis.
  • Voor een mooie en lange zomer, zoals verleden jaar, is het goed om nu een partijtje te bestellen.
  • Als u deze heerlijke rosé met vrienden deelt, verdubbelt u het zomers genot.

Durero
Rood  –  La Mancha  –  Wit

De Rode, Crianza 2015 is soepel in de afdronk en mondvullend. Hij is diepdonkerrood van kleur en in zijn geur herkent u de vanilletonen, die zo typerend zijn voor de traditionele rode kwaliteitswijnen uit Spanje. Evenals de meest hoogwaardige Rioja’s, is de rode Durero, van Tempranillo druiven.

De witte 2017, komt van Sauvignon druiven, die groeien op de warme hoogvlaktes van het Spaanse La Mancha. De in dit zonnige klimaat gerijpte druiven, geven deze wijn een zachtere en vollere smaak, dan u van Sauvignon-wijnen uit koelere streken gewend bent.

Zijn frisse en fruitige geur, is typerend voor de Sauvignon. Deze fraaie combinatie van geur en smaak, maakt deze wijn uniek. Daarom bevelen we hem u van harte aan!


San Martin
Piëmonte  –  Giuseppe Nada
Op 3 maart was het weer gezellig in de Italiaanse stad Ivrea. Tijdens het jaarlijkse feest, bekogelen de deelnemers elkaar met sinaasappels. De toeschouwers drinken op een veilige plek de rode wijn uit de eigen streek: Piëmonte. De gasten van Giuseppe Nada, genieten dan met volle teugen, van de San Martin. Door hem nu te bestellen, kunt U al over enkele dagen, thuis van deze volsmakende rode wijn genieten.

Deze fantastische maandwijnen, kunt u in juli, elke vrijdag tussen 13.30 en 17.00 uur proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt in Heusden.

U deze verrassende wijnen van harte aanbevelend.

Met vriendelijke groet,

Drs. J. Janssen

P.S. Op de website staan proefpakketten Italiaanse wijnen.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.