Nieuwsbrief

Cuvée 75

Rood  –  Domaine Garric  –  2018

Geachte Wijnliefhebber,

De dichte begroeiing op Zuid-Franse hellingen heet: Garric, Garrigues ofwel Maquis. Daarin groeien groene eiken, bijna ondoordringbaar struikgewas en aromatische planten zoals laurier, rozemarijn, wilde kervel, lavendel en tijm.

Het Franse verzet hield zich in WO-II schuil in het Maquis. Om deze mensen te eren, brengt het Domaine Garric, nu de speciale Cuvée 75.

De wijngaarden van dit domein, liggen op ontgonnen delen van het Maquis. In deze dieprode wijn proeft u de invloed van de biodiversiteit. De geur van de kruiden uit de directe omgeving, zal u aangenaam verrassen.

Deze interessante wijn, van de nieuwe jaargang 2018, is van druivenrassen die we vooral van topwijnen uit het Rhônedal kennen. De dieprode kleur en de chocoladegeur, krijgt hij van de Syrah (bekend van de Hermitage). Aan de Grenache (van de Châteauneuf-du-Pape) dankt hij zijn krachtige en soepele smaak.

Speciaal in dit jaargetijde komt hij goed tot zijn recht. Een zeer geschikte wijn om voor de feestdagen beschikbaar te hebben en dus nu te bestellen.

Domaine Garric ‘Cuvée 75’
Rood –  2018
Minervois


Château Cartier
Rood – Grand Cru – 2014
Saint Emilion

Als u deze prachtige wijn nu bestelt, dan kan hij voor het kerstdiner, nog even tot rust komen. Hij is nu mooi op dronk en kan ook de komende jaren, uw feestelijke diners prima begeleiden. Wij hebben nog maar een klein partijtje van deze rijpe jaargang beschikbaar.

Evenals alle edele, klassieke Saint Emilion, is dit een wijn van Merlot-druiven. De gemiddeld 35 jaar oude druivenstokken, groeien op een kalkhoudende kleibodem. De topkwaliteit, van de Saint Emilion en Pomerol Châteaux van de familie Moueix, is al jaren wereldberoemd.

De jongste telg bewijst nu, met zijn Château Cartier, dat ook hij voor kwaliteit staat. Deze Grand Cru heeft een gulle, soepele en zachte smaak. De heerlijke geuren van kersen en vanille zullen u onmiddellijk bekoren.

Cadeautip voor een wijnliefhebber:
12 flessen verpakt in een originele houten kist
 Nu € 19,95 per fles.

Picpoul de Pinet
Wit  –  Domaine Gaujal  –  2019

Qua vorm lijkt de slanke bouteille Neptune (de naam van de Picpoul de Pinetfles) op de Elzasserfles. Maar er zijn ook grote verschillen. In het glas van de Neptune staat de naam Picpoul de Pinet en daarboven het kruis uit het wapen van de Languedoc.

Vlak onder de capsule zitten, rond de hals van de fles, golfjes. Die symboliseren de zee, waar dit wijngebied vlakbij ligt. Terwijl uiteraard het verschil tussen de wijnen, het belangrijkste is.

Deze Zuid-Franse wijn geurt kruidiger en smaakt milder en molliger dan de Elzasser. (Terwijl hij toch droog is). De Picpoul de Pinet smaakt voortreffelijk bij garnalen, kreeft, mosselen en diverse soorten pasta’s. We zijn er trots op, dat het gezaghebbende wijnblad Decanter, de Picpoul de Pinet van het Domaine Gaujal destijds in “de top 10 zomerwijnen” zette.


Blason d’Alsace
Wit  –  Léon Beyer

Ook u bent dit jaar waarschijnlijk niet in de Elzas geweest. Gelukkig kunnen wij de sfeer van deze favoriete streek voor een (korte) vakantie, bij u thuis brengen.

De Blason d’Alsace is een perfecte, strakdroge, aperitiefwijn van Sylvaner-, Pinot Blanc- en Riesling-druiven. Bovendien is hij de ideale begeleider van het “nationale gerecht” van de Elzas, een royale zuurkoolschotel.

Omdat het Open Huis dit jaar niet kon doorgaan, mist u in dit jaargetijde waarschijnlijk het zuurkoolpakket en de Rillettes van Slager Janson. Die kunt u nu telefonisch of per e-mail bestellen.
(Zuurkoolpakket € 19,50 / Rolletje Rillettes à 230 gram € 4,95)


Graag voor verdere inlichtingen beschikbaar, tekenen wij,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S. Op de website staan Proefpakketten uit Vakantiestreken

In de volgende mailing staan KERST-pakketten

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.