Villa Emilio

weer beschikbaar

Ten westen van de stad Beziers, ligt in het hart van Saint Chinian, een oude Romeinse villa: Villa Emilio. Vanaf de wijngaarden, die zo’n 80 tot 205 meter hoog liggen, heeft men een prachtig uitzicht over dit door struikgewassen kenmerkende gebied. In de verte kan men de Middellandse Zee zien liggen.

De zo typerende geuren van tijm, rozemarijn en andere kruiden, zweven boven de wijngaarden. Deze aroma’s herkent u ook in de:

Cuvée des Hospitaliers  –  2019

Villa Emilio  –  Rood  –  Saint Chinain

De Syrah- , Grenache noir- en Cinsault-druiven, geven op de klei-kalkstenen heuvels, een krachtige, zwoele rode wijn. Hij is vol van smaak, met een verrassend frisse afdronk. Een heerlijke wijn voor bij de barbecue of bij een mooi vleesgerecht.

Auxerrois  –  2019

Coteaux de l’Auxois  –  Wit  –  Simonnet Fèbvre

In de Coteaux de l’Auxois, een vrij onbekend wijngebied ten noordwesten van de Bourgogne, heeft Simonnet Febvre de Auxerrois-druif aangeplant.

Deze geconcentreerde witte wijn rijpt enkele maanden ‘sur lie’ en minimaal 2 jaar op fles, voordat deze kelders mag verlaten.De Auxerrois van 2019 is nu dan ook perfect op dronk. Het is een fijne en zeer fruitige witte wijn met citrustonen die uitstekend geschikt is als aperitief. Ook heerlijk bij vis, schaaldieren en slakken.

Weingut Höfinger

Blauer Zweigelt  – 2022  –  Gruner Veltliner

In het kleine stadje Gobelsburg, gelegen in het Kamptal, vindt men vele architectonische sporen van wijn: kelderstegen, wijnhuizen en wijnboerenhuizen.

Het landschap rond Gobelsburg is net zo sterk beïnvloed door de wijnbouw als de stad zelf, het vertegenwoordigt een onvergelijkbare mix van wijngaarden, rivieren en bossen. De rijke lössgronden rondom Gobelsburg, vormen de basis voor de wijnen van het familiehuis Höfinger, dat al sinds 1590 hier wijn maakt.

De Blauer Zweigelt die ’s zomers ook licht gekoeld gedronken kan worden, is vol rood fruit als kersen, fris van smaak, met een lichtvoetige zachte afdronk. Heerlijk bij lamsvlees, eend of Hollandse kazen.

De Grüner Veltliner heeft de typische aroma’s als rode appel, citrusvruchten en groene peper. Serveert u deze vruchtrijke, frisse witte wijn, bij Mediterrane gerechten met vis of Aziatische gerechten.

Sauvignon de Jouclary

2023  –  Pays d’Oc  –  Wit

Het Domaine de Jouclary ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk, net ten noorden van de prachtige vestingstad Carcassonne. Onder invloed van zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee, krijgen de Sauvignon-druiven hier hun typische karakter. Doordat Gianesini de Sauvignon-druiven heel vroeg in de ochtend oogst, behouden de druiven hun frisheid. In zijn geur herkent u zowel de zo kenmerkende buxusgeuren, als exotisch fruit van lychée en passievrucht.

De Sauvignon de Jouclary is door zijn frisse karkater uitermate geschikt als aperitief, maar zeer zeker ook een uitstekende belegeider van gerookte zalm, inktvis en schaal- en schelpdieren.

Nore Merlot

Op de steile hellingen van de Pic de Nore, het hoogste punt van de Montagne Noir, groeien de Merlot-druiven voor deze rode wijn. De naam Pic de Nore is een samentrekking van zwart en goud (noir en ore). Dit verwijst naar enerzijds de vaak grauwe omstandigheden (donkere wolken) op de top van de berg en anderzijds de voormalige goudmijn, die in 2003 op deze plek werd gesloten.

Met deze frisse, fruitig geurende dieprode wijn, heeft u tijdens een feestje of BBQ zeker goud in handen! De Nore Merlot is vol en zacht van smaak en combineert geweldig met vleesgerechten met kruiden en/of knoflook.

Elke vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur kunt u deze wijnen proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt 1a in Heusden.

U deze wijnen van harte aanbevelend.

Hartelijke groeten,

Annella Groeneveld

P.S. Op de website staan proefpakketten

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.