Nieuwsbrief

Pythagoras zei al:

“Als je het geluk wil verdubbelen, dan moet je het delen.”

Geachte Wijnliefhebber,
Wijnen om samen met vrienden, volop van te genieten, zijn:

Esprit Barville
2016  Rood  –  Domaine Brotte  –  2018 Wit

Nu ook op halve fles

Deze rode Rhônewijn, rijpt een jaar in grote 100 jaar oude, houten vaten. Hij geurt als rood fruit en hij heeft een warme, ronde en zachte afdronk. U kunt van deze zijdezachte wijn nu en de komende 5 jaar genieten. Een waardig opvolger van de niet meer leverbare Rascassas.
De witte van Grenache Blanc, Viognier en Clairette, is strogeel van kleur, heeft frisse geuren van citrusvruchten en een lange afdronk met de smaak van perzik en abrikozen. Een wijn in de stijl van hun veel kostbaardere witte Châteauneuf-du-Pape.
Omdat dit ècht wijnen zijn, om met uw vrienden te delen en zo het genot te verdubbelen, zullen wij voor elk adres, dat u achter op het bestelformulier invult, een fles van de door u bestelde Esprit Barville Rood of Wit (met een maximum van 3 flessen), minder factureren.

Pinot Blanc
Wit  –  Léon Beyer  –  2017

Deze witte wijn dankt zijn zeer goede reputatie aan het rijke bouquet en zijn soepele en droge afdronk. Dit karakter krijgt hij van de kalkhoudende kleigrond in de eigen wijngaarden van Léon Beyer. Deze liggen net buiten het mooie Elzasstadje Eguisheim.

Nu hij op dronk is, heeft hij een fraaie honinggeur ontwikkeld. Een sympathieke aperitiefwijn, die wij ook graag bij mosselen of bij vis drinken.

Het huis Léon Beyer is, in de Franse gastronomie, een van de hoogst gewaardeerde Elzashuizen. Ook in steeds meer Nederlandse restaurants, staat hij op de wijnkaart.

 –  Leverbaar op hele en halve fles  –

Domaine Garric
Rood  –  Minervois  –  2017

Totdat het huis Bérard ophield te bestaan, kochten wij jaarlijks bijna hun hele productie van de Cuvée Père Bérard. Deze wijn kreeg in de loop der jaren, veel trouwe afnemers in Nederland. De dieprode Domaine Garric, die eveneens stamt van Syrah- en Grenache-druiven, is inmiddels zeer goed ontvangen als vervanger.

De druiven voor beide wijnen, zijn door de uitbundige Mediterrane zon gekoesterd. Hij smaakt nu al heerlijk vol en soepel, terwijl u hem ook nog diverse jaren kunt bewaren. Hij past perfect bij een maaltijd met (rood)vlees of bij een blokje Nederlandse kaas.

In zijn bouquet herkent u de frisse, kruidige geuren van het garrigues (struikgewas) dat deze wijngaard omringt.


Winzerschoppen
Wit  –  Duits  –  Dr Schulz

Een witte wijn, zoals wij die graag drinken, op een terras langs de Moezel. Boven dat terras zijn de twijgen van druivenstokken geleid. Daar hangen dan, in dit jaargetijde, grote trossen druiven aan.

De Riesling en Muller Thurgau geven de Winzerschoppen zijn kruidige en tevens rondborstige karakter. Zijn kleur is goudgeel.

Met deze eigenschappen begeleidt hij de maaltijd en presenteert hij zich ook buiten de maaltijd uitstekend. Een moderne Duitse wijn, die fruitig geurt en mild en niet te zoet smaakt.

Zodra u deze wijn hebt geproefd, is het voor u duidelijk dat de Duitse wijn in Nederland weer steeds geliefder wordt. Zijn kwaliteit/prijsverhouding is uitstekend.


Deze perfecte wijnen, kunt u de komende vrijdagen tussen 13.30 en 17.00 uur proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt in Heusden.

Uw bestelling graag tegemoetziend,

Met vriendelijke groet,

Drs. J. Janssen

P.S. Op de website staan ook proefpakketten met wijnen van Brotte.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.