Nieuwsbrief

Louis Latour drie jubilea

Voor u een praktisch geschenk

Geachte Wijnliefhebber,

40 jaar Ardèche Chardonnay –

35 jaar Grand Ardèche –

25 jaar Domaine de Valmoissine

Veertig jaar geleden introduceerde Louis Latour de Chardonnay uit de Ardèche. Vijf jaar later bracht hij de Grand Ardèche en 10 jaar daarna, startte hij in de Var met de rode wijn van het Domaine de Valmoissine.

Hij mocht de Bourgondische Chardonnay in de Ardèche en de Pinot Noir in de Var, op grote schaal aanplanten. Daardoor hebben deze wijnen een lagere prijs, dan zijn alom hoog geprezen Bourgognes. Latour heeft deze projecten steeds goed overwogen en begeleid. Daaraan danken deze wijnen hun grote klasse, continuïteit in stijl en uitstekende kwaliteit.

Speciaal voor de feestdagen

Ardèche Chardonnay 2021 – aperitief en voorgerecht – Zacht en romig smakende witte wijn. Subtiel geurend als amandel en citrus.

Grand Ardèche 2021 – hoofdgerecht met vis of vlees – Deze witte dinerwijn dankt zijn rijke en volle smaak, met lichte tonen van vanille, aan de deskundige opvoeding in eiken houten vaten.

Domaine de Valmoissine 2021 – bij vlees en kaas – Deze rode wijn, van Pinot Noir-druiven uit de Var, geurt fruitiger en heeft een zachtere afdronk, dan vele rode Bourgognes. Gekoeld is hij ook heel aangenaam bij vis.


Om aan vrienden te zenden of om uw eigen kerstdiner nog feestelijker te maken
KERSTDINER  –  PAKKET
(Bevat van onderstaande wijnen, elk één fles)

Crémant de Bourgogne Brut
Heerlijk als aperitief of bij het dessert.

Monte Palma – 2022 

Fris geurend en een ronde afdronk.

Ardèche – Chardonnay – 2021 – Louis Latour

Zacht en romig smakend.

Domaine de Valmoissine – 2021
Fruitig geurende, zachte rode wijn.

Château du Breuil – 2015

Vol smakende Cru Bourgeois.

Tawny Port – Silva Reis

Fris van geur en niet te zwaar. Als aperitief of bij kaas.

HOUTEN GESCHENKKIST à 6 FLESSEN “KERSTDINER-PAKKET” à € 75,00

Het pakket bevat een beschrijving van alle wijnen

(afkomst, bewaarmogelijkheid en combinatie wijn/spijs)


Rueda

Wit – Monte Palma – 2022

Verdejo

De 2022 Monte Palma krijgt van Verdejo-druiven zijn fruitige en frisse geur. Zijn delicate en slanke smaak is werkelijk uniek. In zijn heldere kleur zit een licht groene zweem. Een zeer aangename aperitief-wijn uit het Spaanse Rueda. Wij zijn ervan overtuigd dat, zodra u de eerste slok van deze wijn hebt geproefd, u deze fiere Spanjaard ook aan uw beste vrienden wilt voorstellen. Deze sprankelende witte wijn, die nu in Nederland nog niet zo bekend is, zal snel veel vrienden maken.

Per fles € 9,50


Château du Breuil

Rood – Haut-Médoc – 2015

Cru Bourgeois

Zijn wijngaard is omsloten door die van Saint Estèphe en Pauillac. Daardoor herkent u de karakteristieken van beide appellations. Deze, door Merlot gedomineerde jaargang, is nu heerlijk op dronk. U bestelt deze als cassis geurende wijn, voor het meest feestelijke diner. Zeker op magnum een prachtige presentatie.

Per fles € 13,50

Per Magnum € 27,50


Mousserende wijnen

Montusan Mousseux – alcoholvrij – Heerlijk aperitief in de loop van de dag.

Prosecco – Lichte parels uit de omgeving van Venetië. Voor jeugdigen en degenen die zich zo voelen.

Lingot Martin – Fruitige, mousserende rosé, die mild in de mond is en toch een droge afdronk heeft. Slechts 8% alcohol. Een ware vineuze verrassing!

Crémant de Bourgogne – Van Simonnet Fèbvre uit Chablis, zowel wit als rosé, aangenaam droog met een fijne mousse.

Champagne Boizel Brut – De in Amsterdam geboren Erica Boizel-Hötte, werd 102 jaar met haar lijfspreuk: “Dagelijks twee glaasjes van mijn Champagne en één stukje pure chocolade.” Nu ook een aangenaam droge rosé Champagne.


Port

Silva Reis

Van het bekende Port-huis Silva Reis importeren wij, nu al vele jaren, een steeds weer groter aantal flessen. De strogele witte drinkt u gekoeld als aperitief, of als begeleider van garnalen en kreeft. Dankzij de jarenlange houtrijping, zijn de Tawny’s taankleurig. Ofwel licht bruin. U drinkt ze licht gekoeld als aperitief of op kamertemperatuur bij kaas.

Vergeet u vooral niet om bij een officieel diner, als hommage aan de grootste Portliefhebber aller tijden (Lord Nelson), deze mooie Ports met de linker hand uit te schenken. Deze Britse zeeheld verloor immers tijdens de slag bij Santa Cruz de Tenerife in 1797, zijn rechterarm.


Aan uw bestelling, die we graag vóór 6 december ontvangen, voegen wij een praktisch geschenk toe. De ware wijnliefhebber zal dit, iedere dag graag gebruiken.

Deze wijnen kunt u de eerste 3 vrijdagen van december, tussen 13:30 en 17:00 uur, proeven in ons proeflokaal in Heusden.

U nu al sfeervolle feestdagen met deze mooie wijnen toewensend,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S.

Op de website staan Kerstpakketten

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.