Nieuwsbrief

ELZAS  2017  TOPKWALITEIT  ALS  DIE  VAN  1947

Geachte Wijnliefhebber,

De kwaliteit van een jaargang in Bordeaux is niet per definitie gelijk aan die van een ander Frans wijngebied. Vooral door een later oogstmoment, wijkt die soms sterk af. Zo zijn wijnen van jaren die eindigen op een 7, per toeval, in Bordeaux heel vaak wat lichter.

Daarentegen zijn 1997, 2007 en 2017 in de Elzas topjaren. Deskundigen waarderen de Elzasserwijnen van 2017 zelfs even hoog, als die van de beste Elzas-jaargang aller tijden: 1947.

Van dit uitzonderlijk goede jaar, bevelen wij u van harte aan:

Pinot Blanc
Wit  –  Léon Beyer  –  2017

In dit jaargetijde, de ideale begeleider van asperges.

De perfecte rode Bordeaux 2016 is binnen!

Van deze jaargang resteren, na de voorverkoop, nog slechts kleine hoeveelheden. Die staan op het bestelformulier. Omdat de marktprijzen inmiddels veel hoger zijn, gelden de vermelde prijzen alleen, voor de nog resterende voorraden.  Op=op!

Op de website kennismakingspakket Bordeaux 2016 beschreven


Blason d’Alsace
 Wit  –  Léon Beyer  –  EXA-Qualité 
Léon Beyer is er trots op dat de druiven voor deze wijn, allemaal afkomstig zijn uit de edele wijngaarden rond zijn stadje Eguisheim. In het Elzasser dialect heet Eguisheim, Exa.

De Blason d’Alsace is fruitig en tevens kruidig geurend. Zijn smaak is strakdroog. Hij komt het mooist tot zijn recht bij zuurkool of asperges met vis. Op het bestelformulier staat hij bij de huiswijnen.

Het lichte, aangenaam droge en kruidige karakter, krijgt hij van de Sylvaner-druif. Hij smaakt uitstekend bij de maaltijd.


Villa Emilio
Rood  –  Cuvée des Hospitaliers  –  2015
Saint Chinian
Wanneer u deze rijpe rode wijn proeft, denkt ook u ongetwijfeld, dat hij veel kostbaarder is dan de berekende € 8,50. Zijn fluwelig zachte afdronk, is bedwelmend indrukwekkend.

De wijngaard van Villa Emilio, behoort tot de oudste van Frankrijk. Hij ligt vlakbij de Romeinse heirbaan, Via Domitia. Dat was de verbinding van Rome met Spanje.

Van het rijke bouquet en de volle smaak van deze dieprode wijn met body, kunt u nu meteen genieten.


Brouilly
Rood  –  Louis Latour  –  2016
Louis Latour heeft van deze interessante wijn, jaarlijks maar een kleine hoeveelheid beschikbaar. Daarom zijn we blij, dat we u na lange tijd, weer eens een beperkt aantal flessen kunnen aanbieden. Een krachtige wijn waarin u het karakter van de Gamay-druif herkent.

De geur van frambozen en kersen domineert het bouquet. Met zijn krachtige smaak, een perfecte begeleider van vleesgerechten en vol smakende kazen. U kunt van deze fleurige wijn nu en de komende drie jaar genieten.

Gezien de beperkte voorraad, adviseren wij u wel om het bestelformulier zo snel mogelijk in te zenden.
Nu ook op halve fles


Kennismakingspakket
Rode  –  Bordeaux  –  2016
U kunt nu al kennismaken met de kwaliteit van de uitstekende jaargang 2016. Daartoe hebben we dit pakket, met nu reeds aangename wijnen, samengesteld.

Na veel regen in het voorjaar, volgde een lange droge en warme zomer, waarin de druiven goed konden rijpen. Daardoor zijn deze rode wijnen, soepel en evenwichtig.

Het pakket bevat onderstaande 12 flessen rode wijn van 2016:

4 flessen Château HAUT-DAMBERT
Bordeaux
3 flessen Château Les CHAPELLES
Montagne-Saint Emilion
4 flessen Château du BREUIL
Haut-Médoc, Cru Bourgeois
1 fles Château YVELINE
Lalande de Pomerol


Deze heerlijke wijn, kunt u in mei, elke vrijdag (met uitzondering van 31 mei) tussen 13.30 en 17.00 uur proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt in Heusden.

Uw bestelling graag tegemoetziend,

Met vriendelijke groet,

Drs. J. Janssen

P.S. Op de website staat een proefpakket Elzas.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.