Nieuwsbrief

Spannendste Spaanse
wijnen uit
Navarra

Geachte Wijnliefhebber,

Marqués de Valcarlos is de bekendste producent van hoogwaardige wijnen van Navarra. Hij gebruikt naast de Spaanse Tempranillo, ook de Franse Cabernet Sauvignon. Daardoor smaken deze wijnen soepeler en zijn ze geurrijker dan Rioja´s. Bovendien is hun prijs beduidend gunstiger. Omdat ze lang in het wijnhuis rijpen, kunt u er nu al meteen van genieten.

De Crianza smaakt het soepelst en is daarom ook heel aangenaam buiten de maaltijd.

De krachtigere Reserva drinken wij liever tijdens de maaltijd.

De heerlijk rijpe Gran Reserva is een ideale begeleider van kaas. En, zoals we zelf hebben ervaren, past hij ook perfect bij een dessert van rood fruit en chocolade. Een absolute smaaksensatie, die u niet mag missen!


 Monterío
Rood  –  2016              Wit  – 2018
Tempranillo                               Viura

Doordat deze Spaanse wijnen in roestvrijstalen tanks rijpen, zijn ze fris, fruitig en lekker licht. Zo´n wijn drinken Spanjaarden graag bij de tapas of tijdens de vele gezellige bijeenkomsten met vrienden. Die ontmoetingen vinden in Spanje voornamelijk plaats in het restaurant of de bar.

De rode van Tempranillo-druiven geurt heel fruitig (dus niet als vanille). De witte van het Spaanse druivenras Viura, smaakt nu het aangenaamst. Zijn kleur is lichtgroen/geel. Serveert u beide wijnen licht gekoeld.


Durero
Wit  –  Sauvignon  –  2018

Een heerlijke witte wijn van Sauvignon-druiven, die op de warme hoogvlaktes van het Spaanse La Mancha groeien. De in dit zonnige klimaat gerijpte druiven, geven deze wijn een zachtere en vollere smaak, dan u van Sauvignon-wijnen uit koelere streken gewend bent.

Zijn frisse en fruitige geur, is typerend voor de Sauvignon. Deze fraaie combinatie van geur en smaak, maakt de Durero uniek. Wij bevelen hem daarom van harte aan!


Rueda
Wit  –  Verdejo  –  2018
Monte Palma

Dit is de meest elegante witte wijn van Spanje. Hij heeft een perfecte balans tussen opvoeding, suikers en rijpheid. Een droge witte wijn met de aroma´s van tropisch fruit en een lange fruitige finale.

Op minder dan 200 kilometer ten noordwesten van Madrid, ligt het middeleeuwse stadje Avilla. Vlak daarbuiten groeien de Verdejo-druiven voor de Monte Palma.

Serveert u de Monte Palma op ongeveer 8ºC als aperitief, bij salades of voorjaarsgerechten als asperges.


Reserva Selecta
Rood  – Campillo  –  2012
Rioja

Omdat hij voldoet aan de eisen voor een Gran Reserva, kreeg hij de naam Reserva Selecta. Zijn prijs is gelijk aan die van een gunstig geprijsde Reserva. Het is een prachtige, robijnrode wijn.

Door een secure vinificatie heeft hij een heldere kleur en druivige smaak. Aan de vele maanden rijping in eikenhouten fust, dankt hij zijn lichte vanillegeur.

Van deze nectar kunt u nu en de komende vijf jaar, bij een feestelijke dis, genieten. Met zijn verfijnde smaak en delicate geur, past deze wijn van Bodegas Campillo absoluut in de top van de wereldranglijst.


Deze fantastische wijnen, kunt u elke vrijdag van maart, tussen 13.30 en 17.00 uur proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt in het fraai gerestaureerde vestingstadje Heusden.

Op de website staan proefpakketten Spaanse wijnen. Uw bestelling graag tegemoetziend, tekenen wij,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S. Bij een bestelling van minimaal 36 flessen, ontvangt u deze maand 6 wijnglazen cadeau.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.