Nieuwsbrief

Het lange wachten op deze rode wijn

wordt nu beloond

Geachte Wijnliefhebber,
Na zijn studie oenologie in Bordeaux, ging Jérôme Rateau bij een op volume gericht wijnhuis werken. Daar ontdekte hij, dat hij dit soort wijnen, niet de rest van zijn leven wilde maken.

Hij was dus heel gelukkig, toen hij in het kleine wijngebied Faugères, het Château Haut Lignières kon kopen. Dat ligt enkele kilometers ten noorden van de Zuid-Franse stad Béziers.

Nadat wij hem enkele jaren geleden per toeval ontmoetten, hebben we zijn wijn regelmatig geproefd. Omdat we de kwaliteit per jaargang zagen stijgen, bleven we hem volgen.

Inmiddels heeft hij ons, met zijn uitstekende 2020, aangenaam verrast. Die bevelen wij u daarom van harte aan.

De Cinsault-, Syrah- en Mourvèdredruiven voor deze elegante rode wijn, groeien op heuvels van leisteen en klei. Het is een krachtige, soepele en dieprode wijn met veel finesses. In zijn bouquet en smaak herkent u geurrijke specerijen en zwarte bessen.


Nore Viognier
Wit – Pays d’Oc – 2022

De wijn met twee levens

Onze clientèle zal blij zijn, dat we deze veel gevraagde witte wijn weer kunnen leveren. Ten gevolge van de heel kleine oogst van 2021, was hij namelijk enige tijd niet beschikbaar.

Van de wijn van de Viognierdruif, kunt u op twee momenten genieten. Als hij, zoals nu heel jong is, heeft hij de unieke en zeer aangename geur van abrikozen en amandel. Zodra hij drie jaar oud is, heeft hij een volle en rijke smaak. Zijn kleur is dan als die van het goud dat tot 2003, in de laatste goudmijn van West-Europa, op deze helling van de Pic de Nore (het hoogste punt van het Montagne Noire gebergte) werd gedolven. In beide levensfases is hij een perfecte begeleider van een uitgebreid kaasplateau.

Nu per fles € 6,95


Grenache Blanc
Wit – Aniane – 2021

Toen we onlangs vanaf het Château Haut Lignières in zuidoostelijke richting naar Montpellier reden, maakten we een tussenstop bij het Domaine de la Chapelle in Aniane.

Tot ons grote genoegen, dronken we daar tijdens de lunch bij een voortreffelijk visgerecht, hun Grenache Blanc. Dit ras is vooral in de Rhônestreek aangeplant. Van het terroir van Aniane smaakt deze witte wijn krachtig en zacht. Hij geurt zo fris als anijs en zijn kleur is strogeel.

Nu per fles € 7,95


Château La Croix du Merle

Rood – Saint Emilion – 2018

Grand Cru

Van deze prachtige dinerwijn kunt u nu en zeker ook nog de komende vijf jaar, genieten. Zijn soepele en vriendelijke karakter dankt hij aan Merlotdruiven, die op een bodem van zand en klei groeien.

De eigenaar, Marien Negre, werkt zowel in de wijngaard als in de kelder, op zo natuurlijk mogelijke wijze. Hij bewerkt zijn wijngaard nog met een paard en de druiven worden met de hand geplukt.

Deze wijn van de zeer geslaagde jaargang 2018 raakt nu snel uitverkocht. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u om uw interesse spoedig aan ons door te geven.

Nu per fles € 18,95


La Madrague

Rosé de Provence

Nu de rozen gaan bloeien, zal deze rosé u boeien

Dit prachtige domein ligt net buiten Saint Tropez. Uiteraard wordt deze voortreffelijke Rosé de Provence veel geschonken in de beste restaurants van dat chique toeristenstadje.

Tijdens een proeverij van 1.000 rosé’s van over heel de wereld, beoordeelde een groot aantal professionals, de rosé van La Madrague als de beste.

Deze rosé van Grenache-, Cinsault- en Syrahdruiven heeft de verfijnde geur van rozen en perzik. Hij heeft de kleur van Zuid-Franse dakpannen. Zijn smaak is delicaat en past perfect bij de Mediterrane keuken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is deze krachtige rosé ook nog wel drie jaar te bewaren. Zijn frisse geuren worden dan wat ingetogener, terwijl zijn afdronk voller en zachter wordt.

Nu per fles € 12,50


Deze heerlijke wijn, kunt u op de vrijdagen 24 en 31 maart en 14 en 21 april, tussen 13.30 en 17.00 uur, proeven in ons proeflokaal aan de Vismarkt in Heusden.

Erop vertrouwende dat u net zo enthousiast over de wijn van Jérôme zult worden als wij, tekenen wij,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S.Op de website staan Proefpakketten

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.