Nieuwsbrief

Latourwijnen:
Als aperitief
Bij een gezellig etentje
Tijdens het exclusieve diner

Geachte Wijnliefhebber,

De nieuwe jaargang Chardonnay de l’Ardèche van Louis Latour is binnen.
Dat geldt ook voor zijn:

  • Viognier de l’Ardèche – De krachtige witte wijn, met de weelderige geur van abrikozen.
  • Duet de l’Ardèche – De romige smaak van de Chardonnay, gecombineerd met de rijke geur van de Viognier-druif.
  • Grand Ardèche – Een prachtige dinerwijn van Chardonnay-druiven.
    Hij rijpt een aantal maanden in nieuwe eikenhouten vaten.
  • Domaine de Valmoissine – Deze uitstekende rode wijn, van Pinot Noir-druiven uit de Var (60 km ten noorden van St Tropez), geurt fruitiger en heeft een zachtere afdronk dan vele rode Bourgognes.

Rechtstreeks uit de schatkamers van Latour, kunnen wij in beperkte mate, een aantal zeer hoogwaardige dinerwijnen leveren.


Pinot Blanc 
Wit  –  Elzas  –  Leon Beyer  –  2020
Deze mooie aperitiefwijn, geurt delicaat en heeft een fluwelig zachte afdronk. Zijn zachte smaak, sluit uitstekend aan bij romig smakende mosselen, die nu weer volop beschikbaar zijn.
Per halve fles  €  6,95  –   Per fles  € 10,95

Léon Beyer stelt deze wijn samen uit de druivenrassen Pinot Gris, Pinot Blanc en Sylvaner. Zo ontstaat een wijn die jaarlijks een constante kwaliteit en een herkenbaar karakter heeft.
Wij genieten het meest van zijn drogere stijl, bij de Elzasser specialiteit: Choucroute Royale, ofwel een uitgebreide zuurkoolschotel.
Per fles  € 8,95

Domaine de Jouclary
Wit  –  Sauvignon  –  2021
De Sauvignonduif dankt haar hoge waardering aan de fruitige Sancerre en Pouilly-Fumé. De oogsten in die streken zijn door nachtvorst, al enkele jaren achter elkaar, zeer gering.
Daarom vestigen wij graag uw aandacht op deze uitstekende Sauvignonwijn, uit de directe omgeving van de Zuid-Franse stad Carcassonne.
Dankzij de Zuid-Franse warmte, is zijn afdronk veel zachter dan die van een Loirewijn. Terwijl hij net zo uitbundig geurt.
Per fles slechts  € 6,95

Ribera del Duero
Rood  –  Crianza  – 2018
Valpreciado

In het oude Spaanse wijngebied langs de rivier de Duero (in het Portugees Douro) werd, tot de jaren 60 van de vorige eeuw, vooral eenvoudige wijn voor eigen gebruik geproduceerd. Deze streek ligt tussen de steden Burgos, Valladolid en Aranda de Duero.

Toen een aantal deskundige producenten, uit andere gebieden, zich daar vestigde, ging de kwaliteit met sprongen omhoog. Dankzij hun kennis, het micro-klimaat en de bodem, bereikte deze wijn de absolute top van Spanje.
Een voor Spanje ongekende kracht, uitbundig bouquet en fraîcheur.

De Tinto fino, een lokale variant van de Tempranillodruif, geeft hem zijn donkerrode kleur en verfijnde en volle smaak. Na ruim een jaar rijping in eikenhouten vaten en inmiddels bijna 3 jaar op fles, is hij nu heerlijk op dronk. De ideale begeleider van (rood) vlees. Zoals de streekspecialiteiten lamsvlees en speenvarken (van de grill).

Deze wijn is zijn prijs meer dan waard!                      Nu per fles  € 14,95


Château du Breuil
Rood  –  Haut-Médoc  – 2015
Cru Bourgeois

Nu de 2015 rijp en op dronk is, herkent u eigenschappen van wijnen uit Saint Estèphe en Pauillac.  Dit Château ligt namelijk precies tussen deze twee beroemde appellations. Een prachtige wijn, die wordt gedomineerd door Merlot- en Cabernet Sauvignon-druiven.

Hij is een welkome gast bij uw komende (feest)diner. Zeer zeker in de grote flessen. Bovendien is een Double Magnum of Impérial (individueel verpakt in originele houten kist) een fantastisch cadeau!

Hopende u op 8 of 9 oktober, tijdens ons Open Huis in Raamsdonk, te mogen begroeten, tekenen wij,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S.     Op de website staan proefpakketten
(ook halve flessen van Louis Latour)

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.