Nieuwsbrief

100 jaar

Château Talbot

Geachte Wijnliefhebber,

Om binnenkort volop van de asperges-suggesties uit het Culinaire Cahier te kunnen genieten, is het zaak dat u nu de favoriete begeleider van de Koningin der groenten bestelt.

De 2018-Pinot Blanc d’Alsace van Léon Beyer heeft inmiddels een prachtig honing-aroma ontwikkeld. Dit sluit perfect aan bij de genuanceerde smaak van asperges.


De fameuze rode Bordeaux – 2018 is nu leverbaar

De uitzonderlijk warme zomer, die in Bordeaux tot de oogst voortduurde, volgde op een natte lente. Mede doordat de zomernachten relatief koud waren, zijn er zeer gezonde druiven geoogst. Wij proefden wijnen die grote gelijkenissen hebben met die van de topjaren 1982, 1990 en 2010.

Op het bestelformulier staan deze fameuze wijnen, evenals een proefpakket met soepele Bordeauxwijnen van 2018, waar u nu al meteen van kunt genieten.

De 2018 is de honderdste jaargang die, door de familie Cordier, op Château Talbot is gevinifieerd. Deze wijn brengen ze eenmalig in een speciaal gedecoreerde fles. Door de stabiele kwaliteit, in de loop der tijd, werd dit één van de bekendste Grands Crus. Deze hoogstaande Saint-Julien, met zijn bouquet van cassis en chocolade, mag een wijnliefhebber zeker niet missen.

Op de website staat ook de veel bejubelde Connétable de Talbot.


Proefpakket Elzas
Léon Beyer

Om kennis te nemen van de verschillende karaktereigenschappen van de droge en verfijnde Elzaswijnen van Léon Beyer, hebben we dit proefpakket samengesteld.

Van de droge aperitiefwijn Blason d’Alsace, genieten wij altijd bij zuurkool. In het pakket zit ook de fruitige Pinot Blanc, de kruidige Riesling, de vol smakende Pinot Gris en de weelderig geurende Gewurztraminer.

De zeldzame rode Pinot Noir, die ook koel aangenaam smaakt, mocht uiteraard niet ontbreken.

Het proefpakket à € 75,00 bevat onderstaande 6 wijnen
1 fles Blason d’Alsace
1 fles Pinot Blanc 2018
1 fles Riesling 2018
1 fles Pinot Gris 2017
1 fles Gewurztraminer 2018
1 fles Rouge d´Alsace 2017

Cheverny
Rood   –   2019   –   Wit
Cuvée du Marquis

Waarom is dit de favoriete witte wijn van de Markies
Dankzij de uitbundige geuren van Sauvignon- en de zachte afdronk van Chardonnay-druiven, werd dit de favoriete witte Loire-wijn van de Markies Philippe Hurault de Vibraye, van het Château de Cheverny.

Het is een heerlijke, lichte aperitiefwijn, die ook uitstekend past bij voorgerechten, zoals salades met vis of garnalen.

De rode Cheverny krijgt zijn druivige geur van Gamay-, de soepele afdronk van Pinot Noir- en zijn donkere kleur van Cot-druiven.

Met zijn soepele en tintelend frisse smaak en uitbundige geur, ècht een wijn voor de lente en de zomer. Ook licht gekoeld, kunt u van hem, zowel bij vlees als bij vis genieten. Op een zonnig terras: Succes verzekerd!


Chénas
Rood  –  Louis Latour  –  2019

De totale oppervlakte van de wijngaarden van Chénas, is slechts 200 hectaren. Daardoor heeft de wijn, eigenschappen van de noordelijk gelegen Moulin à Vent (robuuste kracht) en de ten zuiden liggende Fleurie (frivole geur en fluweelzachte afdronk).

Deze robijnrode, heerlijk geurende wijn, heeft een volle en zachte smaak. Een wijn om nu en de komende vijf jaar volop van te genieten.

Met dit karakter verwierf hij veel vrienden in de eigen streek en zodoende is er jaarlijks maar een beperkt aantal flessen beschikbaar, voor de rest van de wereld.

Daardoor is ook onze voorraad altijd beperkt en kunnen wij ook nu helaas maar maximaal 24 flessen per opdracht noteren.

U veel zonnige dagen, in goede gezondheid, toewensend, tekenen wij,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S. Op de website staan Proefpakketten

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.