Nieuwsbrief

Syrah van Nore
nu weer leverbaar

Geachte Wijnliefhebber,

Ook wij volgen de richtlijnen van het RIVM inzake het COVID-19 virus. Gelukkig kunnen wij nog wel uw wijnbestellingen volgens deze richtlijnen bezorgen.

Onze wekelijkse inloopproeverijen op vrijdag, kunnen hierdoor voorlopig helaas niet doorgaan.

Om toch nog van een heerlijk glas wijn te kunnen genieten, die wij dus graag bij u thuis bezorgen, vestigen wij graag uw aandacht op onderstaande wijnen van Nore uit de Pays d’Oc.


Dat de dieprode wijn van Syrah-druiven, goed in de smaak valt, wisten we natuurlijk.  De beroemde en kostbare Hermitage dankt immers zijn faam aan de Syrah. In november boden wij de Syrah van de Zuid-Franse hellingen van de Nore aan.

Dat onze forse voorraad van deze dieprode wijn, toen al binnen twee weken zou zijn uitverkocht, hadden wij ècht niet verwacht. Veel van onze cliënten moesten we toen helaas teleurstellen.

We zijn daarom blij dat we u nu, tegen dezelfde prijs, kunnen aanbieden:

Nore Syrah 2019
Pays d’Oc

Op de website staan ook de andere wijnen van de Nore. Inclusief de nieuwe witte van de Viognierdruif. Een vol smakende en als abrikozen geurende wijn:

 Nore Viognier 2019
Pays d’Oc

Picpoul de Pinet
Wit  –  Domaine Gaujal  –  2018

Het geheim van deze witte wijn van Picpoul-druiven uit het dorpje Pinet, vlakbij Montpellier, is : Hij heeft een fantastisch mooi bouquet, waarin u naast fruit en bloemen, ook kruiden herkent. Het is een droge wijn (dus absoluut niet zoet) met een volle en zachte afdronk.

Omdat de kwaliteit van deze wijn van dit “eiland van witte wijn”, (het dorp Pinet) in een “zee van rode wijn”, (de Languedoc) nog niet zo bekend is, heeft hij nu nog een gunstige prijs.

Het is een perfecte aperitiefwijn en begeleider van schaal-, schelpdieren en vis.
Daarom serveert men op de meeste terrassen van het, vlakbij Pinet gelegen, beroemde vissersdorp Bouzigues, deze wijn van dit gereputeerde domein.

2017  –  Rood   –  Domaine Brotte  –  2019  –  Wit

Deze rode Rhônewijn, rijpt een jaar in grote 100 jaar oude, houten vaten. Hij geurt als rood fruit en hij heeft een warme, ronde en zachte afdronk. U kunt van deze zijdezachte wijn nu en de komende 5 jaar genieten. Een waardig opvolger van de niet meer leverbare Rascassas.

De witte van Grenache Blanc, Viognier en Clairette, is strogeel van kleur, heeft frisse geuren van citrusvruchten en een lange afdronk met de smaak van perzik en abrikozen. Een wijn in de stijl van hun veel kostbaardere witte Châteauneuf-du-Pape.


B▪S▪T
2018  –  Rood   –   IGT Toscane   –   2017  –  Wit

Ambrogio Folonari was, in de jaren 70 van de vorige eeuw, één van de eerste ‘Super-Toscanen’. Ofwel één van degenen die destijds in Toscane startten met het druivenras Cabernet Sauvignon.

In Italië kende men tot dat moment geen wijnen van zo’n hoge kwaliteit en met een zó voortreffelijke smaak. In heel de wereld worden ze inmiddels bejubeld en bereiken ze ongekend hoge prijzen.

Op het bestelformulier staat een klein restantpartijtje van de Super Toscaan
Cabreo Rosso ‘Il Borgo’  –  2010   à € 42,50.

Sinds enkele jaren brengt Folonari nu ook een rode en een witte Baby-Super-Toscaan ofwel B-S-T.

De B▪S▪T rood, van Sangiovese- en Cabernet Sauvignondruiven, is een lichte en fruitig geurende rode wijn, die niet op houten vaten rijpt. Een Italiaanse wijn van deze hoge kwaliteit met de interessante prijs van € 9,50 per fles, is tegenwoordig bijna niet meer te vinden.

De witte B▪S▪T is een wijn van Sauvignon Blanc-druiven. Een hoogwaardige witte wijn, in de stijl van de “Super-Toscanen”. Deze verrassende witte wijn, is geurrijk en heeft een plezierige ronde afdronk. Hij is heerlijk als aperitief en begeleider van riviervis en gerookte vissoorten.


Graag van u vernemend,

Met vriendelijke groet,

A. Groeneveld

P.S. Op de website: het is weer tijd voor ROSÉ & Rode en witte wijn op Halve fles.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.