Nieuwsbrief

SPECIALE AANBIEDING VAN DE ZWIERIG WALSENDE GRUNER VELTLINER

Geachte Wijnliefhebber,

In de beste restaurants van het bruisende Wenen, genieten gasten van de Grüner Veltliner van het Weingut Höfinger. Dit wijndomein ligt even ten noorden van de Donaustad.

De 2017, waar nog maar een klein partijtje van resteert, is nu heerlijk zacht en rijp. Zijn fruitige bouquet zwiert het glas uit. Deze droge witte wijn, walst in uw mond. Als u hem nu bestelt, kunt u er over enkele dagen al van genieten.

Gruner Veltliner
Weingut Höfinger – 2017


Minder bekend, maar even lichtvoetig, is zijn rode evenbeeld. De Blauer Zweigelt is een lichte en geurrijke rode wijn, waarvan u zeker in de zomer zult genieten.
Blauer Zweigelt
Weingut Höfinger – 2018

Kelderrestant – Wit

Neuburger
Weingut Höfinger – 2018
Een der edelste Oostenrijkse dinerwijnen.

Cuvée des Vieilles Vignes
Rood  –  Domaine Pujol-Izard  –  2016

Alleen in zeer goede wijnjaren, zoals 2016, vinifieert Jean-Claude Pujol de druiven van zijn oudste wijnstokken (vieilles vignes), separaat. Dat wordt dan de mooiste wijn van dit domein. Hij is heel krachtig en soepel van smaak.

De 50 tot 60 jaar oude wijnstokken van de rassen Carignan, Cinsault en Syrah, groeien op een kalk- en kleihoudende bodem, vlakbij het Middeleeuwse stadje Minerve. Deze Franse wijn smaakt vol en vlezig. Hij geurt kruidig en hij heeft een dieprode kleur. Wij drinken hem graag bij kaas en gerechten met rood vlees.

U kunt zich voorstellen dat van deze zeer speciale wijn, slechts een kleine hoeveelheid wordt geproduceerd. Wij kopen bijna de totaliteit daarvan. Omdat de beschikbaarheid van deze wijn beperkt is, zien we uw opdracht graag spoedig tegemoet.


Nore
Rood  –  Wit  –  Rosé

Enkele maanden geleden, introduceerden wij de wijnen van de hellingen van de Nore. De Nore is de hoogste top van de Montagne Noir. Hij ligt ten noordwesten van de Zuid-Franse stad Carcassonne.

Omdat wij verleden maand de aandacht vestigden op de witte wijn van de Chardonnay-druif en de rosé van de Grenache Noir, vroeg een aantal cliënten zich af of wij de wijn van de Grenache Blanc niet  meer voerden.

Uiteraard blijven wij die wel importeren en hebben we nu ook de jaargang 2018 ingekocht. Vooral door de vele goede combinaties met diverse gerechten, is deze hooggewaardeerde droge witte wijn, inmiddels in diverse restaurants gekozen tot huiswijn.

Wit – Grenache Blanc Geurrijk als een boeket veldbloemen. Ronde en volle afdronk.
Rood  -Merlot Fris en fruitig geurend. Dieprode kleur. Krachtige en soepele afdronk.
Wit – ChardonnayZacht van smaak. Lichte geur van honing. Heerlijk als aperitief.
Rosé – GrenacheHeel licht van kleur. De smaak is subliem. Droog en delicaat.


Savoie-wijnen
Jean Vullien & Fils

De kwalitatief uitstekende wijnen uit de Savoie, zijn in Nederland alleen maar bekend bij een beperkt aantal wijnkenners. Het productiegebied is namelijk heel klein. Minder dan 1/3 van Chablis. Bovendien zijn er drie verschillende druivenrassen, waar drie specifieke typen wijn van worden gemaakt.

De Rode wijn van de Mondeuse geurt fris en fruitig. Hij heeft een dieprode kleur en een krachtige smaak, die uitstekend combineert met kaas.

De witte wijn van de Roussette-druif geurt als meidoorn. Met zijn volle en zachte smaak een perfecte aperitiefwijn en begeleider van kreeft en garnalen.

De Bergeron-druifgeeft een witte wijn die uitbundig geurt als abrikozen. Met zijn krachtige en romige smaak, een wijn voor bij pittig gekruide (Oosterse) gerechten.


Deze fantastische wijnen en de andere maandwijnen, kunt u in augustus, elke vrijdag tussen 13.30 en 17.00 uur, proeven in ons proeflokaal in Heusden.

Wij presenteren ze uiteraard ook tijdens ons Open Huis in de Lambertuskerk te Raamsdonk op zaterdag 7 en zondag 8 september aanstaande.

U deze wijnen van harte aanbevelend en uw bestelling daarom graag tegemoetziend,

Met vriendelijke groet,

Drs. J. Janssen

P.S. Bijgaand ontvangt u de uitnodiging voor het Open Huis.

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.