Simonnet-Fèbvre

Maison Simonnet Febvre is al sinds generaties gevestigd in Chablis en houdt zich bezig met het opvoeden en verhandelen van Chabliswijnen. Chablis is een oude Keltische stad, oorspronkelijk Cablaga genoemd. In de 9e eeuw startten er monniken met de wijnbouw. De wijn kreeg al snel de reputatie dat hij lang bewaard kan worden. In de 14e eeuw waren er al 450 wijnbouwers actief. Vooral in het Parijs van de 18e en 19e eeuw was Chablis erg geliefd. Voor de verwoesting door de druifluis in de 19e eeuw was het gebied veel groter dan nu. Alleen de beste wijngaarden werden later herplant en zo raakte de huidige Chablisstreek afgescheiden van de rest van Bourgogne.

Ondanks het feit dat de Chablisstreek geologisch en geografisch dichter bij de Champagnestreek ligt, heeft de wetgever in 1934 beslist dat dit kleine wijngebiedje, dat circa 150 km ten zuidoosten van Parijs ligt, bij de Bourgogne hoort.

Een belangrijke reden was dat er in de wijngaarden van Chablis uitsluitend de Chardonnay-druif is aangeplant, die ook alle edele witte Bourgognes voortbrengt. Op de hellingen van Chablis treft men nog fossielen aan die afkomstig zijn uit de prehistorische Jurazee. Simonnet-Fèbvre