Wijnnieuwtjes

Lente lijkt in aantocht

De eerste officiële lentedag is een feit! Zondag 17 februari was het in De Bilt warmer dan 15 graden.  U zult weldra genieten van de warme gloed van de zomerzon en natuurlijk van een glas perfect gekoelde Château de Berne Rosé. Zie hieronder een link naar een korte video, die u een voorproefje geeft van wat de Provence en Château de Berne u te bieden hebben.


Sneeuw in Epernay

De sneeuw was dit jaar een dag eerder in de Champagne-streek dan bij ons. Het bestelwagentje, waar Boizel in 1937 de particuliere cliënten in Parijs mee beleverde, heeft geen winterbanden. Daarom bleef hij nu maar voor de poort van hun kelders staan.

Nog enkele weken en men zal daar starten met het proeven van de dan nog stille wijnen, om de cuvées van de uitstekende jaargang 2018 samen  te stellen.

 


Domaine de Jouclary weer bereikbaar

 Toen het gebied ten westen van Carcassonne in de nacht van 14 op 15 oktober werd getroffen door vele overstromingen ten gevolge van zeer grote regenval in enkele uren, werd het Domaine de Jouclary indirect getroffen.

Doordat hun wijngaarden en het huis hoger op de helling liggen, kregen ze geen directe schade. Maar helaas waren zij wel gedurende drie weken afgesloten van de buitenwereld. Geen elektriciteit en niet via de weg bereikbaar.

De enige weg via welke men het domaine kan bereiken, leidt twee kilometer vóór dit wijnhuis, over een brug over de rivier de Trapel. Normaal stroomt in deze rivier ’s winters een klein beetje water en ’s zomers bijna niets.

In de betreffende nacht steeg het water in 3 uur tijd met 7 meter. Daardoor spoelde de brug weg. Gelukkig is er inmiddels door het leger een provisorische brug geplaatst. Daardoor is Domaine de Jouclary weer bereikbaar en kunnen wij weer wijn aanvoeren.

 

Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan hieronder uw e-mailadres in.